Eda ASLAN - Şehrivan


 Van’da birbirinden önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye-İran Van Forumu’nda Şehrivan önemli bir işbirliğine imza attı. Üst düzey bir katılımın gerçekleştiği toplantıda Van ve Kapıköy adına önemli görüşmeler ve işbirliği değerlendirmeleri yapılırken Şehrivan da İran daha iyi bir iletişmi sağlamak adına İran’ın prestijli gazetelerinden Asr-ı Azadi ile işbirliği imzaladı. Anlaşma ile iki gazete kardeş gazete olurken imza törenine İran’ın Ankara büyükelçisi Alireza Bikdeli de katıldı.

Van’da 23-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Türkiye-İran Van Forumu’nda düzenlenen Sektörel ve Finansal Derinleşme toplantılarında Van-İran arasındaki işbirliği anlamında önemli aşamalar katedildi. Medya ve İletişim başlığı altında yapılan oturumda ise iki ülke arasında özellikle medya ve iletişim anlamında doğru enformasyon sağlanması anlamında bir işbirliğine imza atıldı. İran’da Tebriz merkezli yayın yapan Ulusal Asr-ı Azadi adlı Gazete ile Şehrivan Gazetesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

BÜYÜKELÇİ DE KATILDI

İki gün boyunca devam eden toplantıların ikinci gününde Medya ve Tanıtım başlığı altında yapılan oturumda yapılan konuşmalar ile iki ülke arasındaki iletişim ve basının rolü değerlendirildi. İran Büyükelçisi Alireza Bıkdeli’nin de katıldığı oturumun ardından oturumda da tartışılan iki ülke arasında özellikle Van-İran arasındaki iletişimin ileriye taşınması anlamında görüşmeler yapan iki gazete arasında bir protokol imzalandı. Protokol Asr-ı Azadi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahid Peyman ile Şehirvan Gazetesi Genel Yayın yönetmenleri arasında imzalanırken, toplantılarda resmi olarak kağıda dökülen bu işbirliği konuşmacılar ve katılımcılar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

AYKAÇ: VAN ADINA ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİ

Protokolün ardından Büyükleçi Bıkdeli’nin de katılımıyla toplu fotoğraf çekilirken, Bıkdeli bu işbirliği için: “Toplantıda gerçekleşen güzel gelişmelerden birisi oldu. Tarafları tebrik ediyorum.” Sözlerine yer verdi. Şehrivan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Aytaç Aykaç ise, “Van ve Türkiye’nin İran ile ilişkileri açısından çok önemli olan bu toplantıda iki gün boyunca bir birinden önemli konular ve sektörler konuşuldu. Büyük kazanımların yapıldığı toplantıda bir çok noktada hep iki ülke arasındaki iletişimsizlik dile getirildi. Bu anlamda biz de burada tanışıp görüş birliğine vardığımız Sayın Peyman ile bir protokol imzaladık. Van’ın İran’da, İran’ın ise Van basınında daha iyi anlatılabilmesi ve ikili ilişkilerin ileriye taşınması anlamında böyle bir çalışma yaptık. Çok da olumlu bir şekilde karşılandı. Umarım bu anlaşma ve işbirliği de Van-İran arasındaki diğer görüşmelerle birlikte nihayete erer.” Öte yandan Asr-ı Azadi Genel yayın Yönetmeni Peyman ise: “Biz bu formdan büyük umutlar ile Türkiye’den ayrılıyoruz. Biz bundan önce İpekyolu adıyla Farsça, Türkçe, İngilizce dilleriyle bir dergi çıkardık. İki ülke ilişkilerinde bir rol üstlenmek için adımımızı atmıştık. Bu panelde de Şehrivan Gazetesi ile bunu daha iyi bir noktaya daşıdık. Artık iki ülke arasında birebir ilişkiler ile de birbirimizi halkımıza daha iyi anlatabileceğiz. Bu işbirliği sayesinde iki ülkenin iki şehrin birbirini tanıması ve daha iyi anlaması da kolaylaşacık. Büyük mutluluk duydum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim