Önder ALTINAL - Şehrivan


Maraş Caddesi üzerinde bulunana ve Van’ın en büyük döner mekanı olan Hatay Şehzade Dönerin açılışına İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Aygül Bidav, VABTO Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, VAN TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Karaman, Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge’nin yanı sıra bir çok vatandaş katıldı.

İşletme sahibi ile birlikte açılış kurdelesini kesen İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav, iş yerinin hayırlı olmasını dileyerek, bu tür işyerlerinin önemli olduğunu ve bölge de işsizliğin az da olsa önüne geçtiğini ifade etti. Bidav, “İlçemizde önemli bir işyerinin açılışını gerçekleştirdik. İş yerinin ilçemizde hayırlı olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi. Bidav’ın kısa açılış konuşmasından sonra açılış için orada bulunana misafirler üç katlı iş yerini gezi. İş yerini gezen misafirlere daha sonra işletmenin meşhur Hatay Döneri ikram edildi.

ABİ: ÖZEL EKMEK KULLANIYORUZ

Açılışın ve verilen ikramların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan işletme sahibi Hakan Abi şu sözlere yer verdi: Çalışanlarımız hemen hepsi Hataylı bunun yanı sıra çalışan garsonlarımız Vanlı olan arkadaşlarımızdır. İşletmemizde yaklaşık 30 kişi çalışmaktadır. Yapılan dönerde kullandığımız ekmek özel ve ustalarımızın yapmış oldukları bir ekmek kullanılıyor. Bu ekmek sadece bizim lokantamıza mahsus olan bir ekmek çeşididir. Bunun ayanı sıra ayrıca mekanımız Van’ın en büyük döner salonudur. Mekanımız tahmini olarak 700 bin TL’ye mal olmuştur.”

Editör: TE Bilisim