İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu götürmek üzere karayolu ile Irak'ın Erbil kentine gitti.

KANDİL'E TESLİM EDECEKLER

Demirtaş ve Önder'in Erbil'den Süleymaniye'ye geçeceği ve mektubu Kandil Dağı'nda PKK yöneticilerine teslim edip, Öcalan'a yazılacak yanıtı da aldıktan sonra dönecekleri belirtildi.

MİT, BDP'YE TESLİM ETTİ

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, 3 Nisan günü İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştü. Görüşmenin ardından Öcalan'ın, PKK'nın Kandil Dağı'ndaki yöneticilerine yazdığı mektup BDP'ye ulaştı. Öcalan'ın yazdığı mektubun dün akşam saatlerinde BDP'ye MİT aracılığı ile teslim edilmesinden sonra Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreya Önder, mektubu Kandil'e götürmek ve İmralı'da yaptıkları görüşmenin detayları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere bu sabah saatlerinde Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçti.

YANITI ALIP DÖNECEKLER

Erbil'e giden Demirtaş ve Önder'in buradan Süleymaniye'ye geçeceği ve Kandil Dağı'nda mektubu Murat Karayılan'a teslim edeceği belirtildi. Demirtaş ve Önder'in, Kandil'in yanıtını da aldıktan sonra Türkiye'ye döneceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim