Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nden Van Sağlık Sendikası Şube Başkanı Hikmet Bilgin’in geçtiğimiz günlerde dile getirdiği iddialarla ilgili açıklama yapıldı. Genel Sekreter Opr. Dr. Heybet Semur tarafından yapılan açıklamada, Bilgin’in dile getirdiği iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

 

Geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin tarafından iddia edilen ‘Sağlık Personeline Mobbing İddiasi’ açıklaması üzerine Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği de açıklama yaptı. Genel Sekreter Opr. Dr. Heybet Semur tarafından yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğunu belirtilirken, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesinin hedef alındığı ifade edildi.

 

SEMUR: İDDİALAR ASILSIZDIR

Van Kamu Hastaneleri Genel sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haber 657 internet haber sitesinde yayınlanan ‘Sağlık Personeline Mobbing İddiasi’ başlıklı haber, Van Sağlık Sendikası Şube Başkanı Hikmet Bilgin tarafından dile getirilen iddiaların asılsız olduğu, bu haberin Genel Sekreterliğimiz ve Genel Sekreterliğe bağlı hizmet veren Van Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni kurumsal olarak hedef aldığı ve bu nedenle aşağıdaki açıklamalara ihtiyaç hasıl olmuştur. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1627 yatak kapasitesi ile birliğimizin ve ülkemizin en büyük sağlık tesisi olup, çok ciddi sağlık hizmeti üretmektedir. Hastanemizde çalışan bütün idareciler ve çalışanlar büyük bir özveriyle ellerinde gelen katkıyı sunmaktadırlar. Genel Sekreterliğimizde, bütün sağlık tesislerinde olduğu gibi bu hastanemizin rolü itibariyle daha da fazla desteklemekte ve elinden gelen motivasyonu sağlamaktadır. Sendika başkanının dile getirdiği, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü’nün çalışanlara ‘Mobbing’ uyguladığı ve bundan dolayı kişilerin istifa ettiği iddiaları tamamen asılsızdır. Bahsi geçen müdür yardımcısı kendi özgür iradesiyle istifa etmiştir.”

 

SEMUR: İSTİFA ETMEYİ TERCİH ETTİ

Konunun tamamen asılsız olduğunu dile getiren Opr. Dr. Semur şöyle devam etti:

“Genel Sekreter olarak; kendim bu arkadaşımla ilgilenerek varsa böyle bir durum genel sekreterliğe veya Genel Sekreterlik olarak beraber çalışabileceğimizi veya başka bir sağlık tesisine verebileceğimizi teklif ettim. Ancak kendileri istifa etmeyi tercih ettiler. Sendika il Başkanı’nın, adı geçen hastanemizin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ile şahsi husumetleri mevcuttur. Bunlar bir önceki sendika il seçiminde birbirlerine karşı rakip olmuş ve bu rekabetleri halen devam etmektedir. Bu konunun Van İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği çalışanları ve hastane çalışanları ile herhangi bir alakası yoktur. Konu sadece sendikanın kendi içindeki iç çekişmesidir. İl Başkanı’nın kişileri karalamaktan iftira atmaktan dolayı dava açma hakkımız saklı kalmak koşuluyla, hastanemizin iç işlerine karışmaktan uzak durmasını ve sadece sendikacılık yapmasını tavsiye ediyoruz. Kendi aralarındaki kavga ve çekişmeleri kurumumuza zarar vermelerine izin vermeyeceğiz. Sendika Genel Merkezi’ni bu konuya müdahil olarak gereğini yapmasını bekliyoruz.” 

Editör: TE Bilisim