Van 31 Numaralı Umumi Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Metin Aras, daha güzel bir yere sahip olmaları konusunda ilin mülki amirleri ve yerel yönetimlerinin kendilerine destek olmaları konusunda çağrıda bulundu. 
 

“KORSAN TAŞIMACILIK AYIRT EDİLMELİ”                             

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Metin Aras, korsan olarak öğrenci taşımacılığı yapan minibüslerin ayırt edilmesi için eğitim öğretim sezonunun açılışı öncesi kale yolu üzerinde bir yere taşındıklarını belirtti. Şehir merkezindeki tüm servis yazıhanelerinin kaldırıldığını, 300 aracın yeni kampüste hizmet verdiğini ifade eden Aras, “Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığımızın eğitim öğretim yılı öncesi bize sunduğu katkılarla daha iyi bir hizmet sunabilmek adına tüm servis araçlarını bir noktada topladık. Bu şekilde bir düzenin getirilmesi ve tek bir noktadan hareket edilmesi çok güzel bir görüntü çıkardı ortaya. Hem şehir merkezindeki trafik yoğunluğu azalmış oldu. Hem de bizler rahat çalışma imkanı bulduk. Fakat taşındığımız yer kira olduğu için fiziki alanı bizler için yetersiz durumda.” Dedi.

 

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Yetkililerden destek isteyen Aras, “Biz servis şoförleri olarak ilerleyen zamanlarda kendimize ait bir yerin olmasını istiyoruz. Bu konuda ilimizin mülki amirleri ve yerel yönetimlerin bizlere gerekli desteği vermelerini bekliyoruz. Kendimize ait bir yerimizin olması halinde daha güzel bir kampüse kavuşacağız. Özellikle arsa konusunda bize yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Çünkü kendimize ait bir yerimiz olduğu vakit, her türlü düzeni getirerek, şehrimize yakışır bir kampüs oluşturmak istiyoruz. Mevcut yer kira olduğu için herhangi bir çalışma yapamamaktayız. Bizim niyetimiz bir yer satın almak ve bu konuda araç yıkama başta olmak üzere herkesin rahat hareket edebileceği bir alan oluşturmaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim