Ömer Faruk TOKTAŞ - Şehrivan ÖZEL


Kablo hırsızlığının bitmek tükenmek bitmediği Van’da telefon ve internet bağlantılarında sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Van’ın çeşitli noktalarında kopan internet bağlantılarına artık çözüm bulmaya yetişilmezken her gün bir mahalle ya da sokak internetsiz ve telefonsuz kalmaya mahkum oluyor.

Geçtiğimiz iki ay içerisinde Akköprü Mahallesi sakinleri adına bir kriz haline gelen ve gazetemiz aracılığıyla defalarca gündeme getirilen bağlantı kopukluklarının yeni adresi esnaflar oldu. Yaklaşık iki haftadan bu yana internet ve telefon bağlantılarının kopuk olduğunu belirten esnaflar şikâyetlerini ve sıkıntılarını Şehrivan aracılığıyla dile getirdiler. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan esnaflar bağlantı kopukluğunu anladıkları gün içinde şikâyetlerini dile getirdiklerini fakat bu adım karşısında herhangi bir yaptırım gerçekleşmediğini kaydettiler. Bu sıkıntı ile birlikte çevrede bulunan birçok esnafın gerek müşteriler gerek de toptancılar ile iletişimleri kopmuş durumda.

‘İNDİRİM DEĞİL HİZMET İSTİYORUZ’

Arıza döneminde kullanılmayan bağlantılar sebebiyle aylık faturalarında indirim alacağını öğrenen Öz Akyüz Ticaret Yetkilisi Mehmet Akyüz “İnternet ve telefon bağlantılarımız yaklaşık olarak 3 haftadır kesik. Komşularımızdan bu konuda yardım istemeyi düşündük onlarında bu tür bağlantılarının kesik olduğunu öğrendik. Anlayacağınız çaresiz bir şekilde kala kaldık. Geçenlerde bununla ilgili telefonuma bir mesaj geldi. Mesajda bağlantılarda çıkan arızalardan dolayı indirim uygulanacağı yazıyordu. Ben şunu diyorum: gelip bağlantılarımızdaki sıkıntıları halletsinler biz onlara 5 Lira fazla verelim. İndirime değil hizmete ihtiyacımız var.” Diyerek ekledi.

‘NEYE YARAR ONLARIN YAPTIĞI HİZMETLER’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Etik Ticaret Yetkilisi Şefik Etik “Bizim müşterilerimize taksit ve bankamatik kartını kullanabilmeleri için aldığımız POS cihazları da bu bağlantıya ihtiyaç duyduğu için satışlarımız ve piyasamız tıkanmış durumda. Şimdi soruyorum Ülke geneline hitap eden bir kurum bizim bunun gibi ufak bir sorunumuzu halledemiyorsa neye yarar onun hizmetleri? Bağlantımız kopalı iki haftayı aşkın bir süre oldu. Yetkili mercileri aradığımızda halledileceği söyleniyor ama 2 haftadır bu söz yerine getirilmedi.” İfadelerini kullandı.

‘YARI YOLDA KALDIK’

İş yerlerindeki bağlantıya güvenerek birçok işlerini halledeceklerini düşünüp yarı yolda kaldıklarını belirten Yüksek Ticaret Yetkilisi İlhan Yüksek “Biz iş yerimizde bulunan internet bağlantısına güvenerek hiçbir işimizi acele ile yapmadık. İşlerimizin zamanının gelip çattığı bir günde baktık ki bağlantımız kopmuş. Hemen danışma hattını aradık gelip kontrol ettiler iş yerindeki telefon ve internet bağlantısını burada bir sıkıntının olmadığını söyleyerek gittiler. Gidiş o gidiş bir daha ne burada yetkili ne de bakım elemanı gördük. Bu nasıl bir hizmet anlayışıdır doğrusu anlamış değilim. Bir an önce sıkıntımızın halledilmesini istiyoruz. Sonuçta burası bir iş yeri telefon bağlantısı ve internet bağlantısı iş yeri denilince akla gelen ilk şeylerdir. Bu yüzden bu konuda tüm haklarımızı kullanacağız.” Dedi.

‘İLETİŞİM SAĞLAYAMIYORUZ’

Yaşanan sıkıntıdan dolayı toptancılar ve müşteriler ile bağlantı sağlayamadıklarını belirten Çakmak Gıda Yetkilisi Nizamettin Çakmak “Burası bir iş yeridir. Bu işyerini hiç mi kimse aramayacak? Hiç mi sipariş verilmeyecek? Üç hafta oldu dışarı ile bağlantılarımız kesildi. Ne toptancılar bize ulaşabiliyor ne de biz onlara ulaşabiliyoruz. Bu sıkıntıya ve gidişata bir dur denilmesi gerekir. Eğer bu kurum ve yetkililer bu işi yapamayacaksa görevden çekilsinler. Türkiye’nin dört bir yanına hizmet ettiğini söyleyen bir kurumun Van’ın bu kadar dar bir alandaki sıkıntısına hala bir açıklık bulamamış olması gerçekten düşündürüyor insanları.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim