Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önsözünü yazdığı, 'Sessiz Devrim: Türkiye'nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Envanteri' adlı kitapta, 85 yıldır yasakken demokratikleşme paketi ile serbest kalan  X, Q ve W harfleri de bulunuyor.


İLK KÜRTÇE KİTAP

Kitap, devletin bastığı ilk Kürtçe kitap olarak tarihe geçti. KDGM tarafından 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları' kitabı tanıtım toplantısı ile 'Terörle Mücadele ve İnsan Hakları Konusunda Kurumsal Perspektifler Paneli' Ankara'da yapıldı. Panele; KDGM Müsteşarı Ulvi Saran, 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları' kitabının yazarı Ana Salinas De Frias, birçok bürokrat ve terörle mücadele uzmanı katıldı.

İNGİLİZCE VE ARAPÇA ÇEVİRİSİ YAYIMLANMIŞTI

Programın en dikkat çeken ayrıntısı ise KDGM tarafından hazırlanan 'Sessiz Devrim: Türkiye'nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Envanteri' adlı kitap oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önsözünü yazdığı kitap 'Şorêşa Bedeng' adıyla Kürtçe'ye çevrildi. Kitabın daha önce de İngilizce ve Arapça çevirisi yayımlanmıştı. Kitabın Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca baskıları için de çalışmalar devam ediyor.

Editör: TE Bilisim