İstanbul’da yaşayan Vanlı işkadını Sevgi Başıbüyük, “Sevginin melekleri” adı altında başlattığı kampanya çerçevesinde topladığı giyim ve kırtasiye yardımlarını Van'ın en ücra mahallelerinde bulunan okullardaki öğrencilere ulaştırdı. Kış mevsimi öncesi 500 öğrencinin yüzü sevgini melekleri sayesinde güldü.

 

Yardım kampanyası için kolları sıvayan Sevgi Başıbüyük liderliğindeki Sevginin Melekleri kampanyasının gönüllüleri sosyal medya üzerinden yardım çağrısı yaptı. Kısa sürede çağrılarına yanıt bulan gönüllülere Türkiye'nin birçok yerinden yardım yağdı. Vanlı işkadını Başıbüyük, beraberindeki gönüllülerle İstanbul'dan Van'a geldi. Burada daha önce tespit ettikleri ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunduğu Gürpınar İlçesi'nin en ücra yerinde bulunan Taşnacak Mahallesi'ndeki konteyner okula giden gönüllüler ayakkabısı ve giyecek montları olmayan öğrencileri baştan aşağı giydirerek yüzlerini güldürdü.

 

 

OKUL YAPMAK İÇİN DE KOLLARI SIVADILAR

Geçen yıl ilkini başlattığı kampanyada yüzlerce öğrenciyi giydiren Başıbüyük, daha birçok öğrencinin kendilerine ihtiyacı olduğunu belirterek, daha fazla öğrenciye ulaşmak için sosyal medyada ‘Sevginin Melekleri’ adı altında kampanyalarını sürdürdüklerini belirtti. Taşnacak Mahallesi'ndeki tek sınıflı konteyner okula giden Başıbüyük ve beraberindeki gönüllüleri minik öğrenciler ve öğretmenleri karşıladı. Tek sınıfta anaokulu, 1,2,3 ve 4'ncü sınıfta okuyan 11 öğrencisi bulunan okuldaki öğrencileri gören gönüllüler gördükleri manzara karşısında duygulandı. Minik öğrencilerin kışın üşümemeleri için böyle bir kampanya başlattıklarını anlatan Sevgi Başıbüyük, “Başlattığımız kampanya büyük ilgi gördü. Hiç giyilmemiş kıyafetler ve kullanılmamış kırtasiye malzemelerini okullara ulaştırıyoruz. İlk etapta 500 öğrenciye yardımlarımızı ulaştırdık. Ancak Taşnacak Mahallesi'nde öğrenciler konteynerde eğitim görüyor. Biz bu mahalleye en az 2 derslikli bir okul yaptırmak için çalışma başlatacağız.” dedi.

 

 

KAMPAYAYI SOSYAL MEDYAYA TAŞIDILAR!

Sevginin Melekleri projesinin bireysel olup, öncelikle Van’daki öğrencileri amaçladığını ifade eden Başıbüyük, “Geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalarda daha az okula ulaştığımızı fark ettiğimiz için bu yıl ‘Sevginin Melekleri’ projesini sosyal medyaya taşıyarak daha büyük bir kitleye ulaştık ve daha organize bir şekilde toplam 9 okulda 465 öğrenciyi giydirebildik. Öğrencilerimize iç çamaşırdan pantolonuna, ayakkabısından montuna hazırladığımız paketlerimizi okullarına giderek teslim ettik. Proje kapsamındaki en önemli hedefimiz, hiç kullanılmamış kıyafetleri öğrenci kitlelerine ulaştırmaktı ve ne mutlu bize ki, bunu başarabildik. Kıyafet temininin yanı sıra, öğrencilerin gelişimlerinde çok önemli rol alan okul eğitim enstrümanlarını da öğrencilerimize hediye ettik.” Dedi.

 

 

“EĞİTİM BAŞARI ORANIMIZ SIFIR”

Projeyi duyarlı vatandaşların katkısıyla büyüteceklerini söyleyen Başıbüyük, yardımseverlerin desteği ile projeyi genişlettiklerini ve ileriki dönemlerde daha da büyüyerek daha fazla öğrenciye ulaşacaklarını söyledi. Van bölgesi ve özellikle köylerde eğitim başarı oranının sıfır olduğunu ve bunun ana sebebinin araştırma, geliştirme ve test kitaplarının eksikliği olduğunu öne süren Başıbüyük, “Projemizin devamında bu eksikliğin giderilmesine önem vererek, giyimin yanı sıra kitap eksikliklerini de tamamlamayı hedefliyoruz.” Dedi.

 

 

YARDIMSEVERLERDEN EL UZATMASINI BEKLİYORUZ

Yapılacak olan yardımlarla birlikte yeni okul inşası için çalışacaklarını söyleyen Başıbüyük, “Bu okulumuza en az iki adet betonarme binadan derslik yapmak için tüm yardımseverlerimizin el uzatmasını temenni ediyoruz. Türkiye'mizde hiçbir yavrumuz konteynerin içinde ve bu şartlarda eğitim almayı hak etmiyor. Daha aydın bir gelecek için birlik olma zamanımızın geldiğini düşünüyoruz ve eğitimde seferberlik yapmamızın gerekliliğini hep beraber fark edelim istiyoruz. Masum ufak bir dokunuşla çocuklarımıza büyük bir gelecek sunabiliriz. Biz nisan yağmurları olalım, onlar hepsi birer papatya olarak yollarına başarıyla devam etsinler. Tüm yardımseverlerin projemizin devamında desteklerini bekliyor ve bu proje kapsamında bizi yanız bırakmayan ‘Sevginin Melekleri’ sayfa dostlarına yardım ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.

 

 

MASUM ÇOCUKLARA KÜÇÜK BİR DOKUNUŞ!

Kampanya çerçevesinde Taşnacak İlköğretim Okulu, Özalp Eğribelen Köyü İlköğretim Okulu, Geziyurt İlköğretim Okulu, Oğuldamı İlköğretim Okulu, Reşan İlköğretim Okulu, Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu, Karpuzalan İlköğretim Okulu, Van Atatürk Anadolu Lisesi, Andaç İlk ve Ortaokulu olmak üzere toplam 465 öğrenciye giyim yardımında bulunuldu.


ŞEHRİVAN HABER: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim