ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM- Şanlıurfa’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Şeyma Tanrıverdi, memleketi olan Van’da yaşayan çocukların kendi coğrafyalarını tanımaları amacıyla resimler hazırlıyor. Tanrıverdi çocukları mutlu edebilmek için aynı zamanda imkanları ölçüsünde etkinlikler düzenliyor. Başta yaşadıkları Van olmak üzere göremedikleri birçok yeri çocukların hiç görmediği yer ve şahsiyetleri çocuklar ile buluşturuyor.

Van’da çocuklar için yaptığı etkinlikler ile dikkatleri çeken Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Şeyma Tanrıverdi fırsatını buldukça çocukları mutlu ediyor. Kentte öğretmenlik görevini yaparken çocuklar için farklı projeler ve etkinlikler düzenlemeyi ihmal etmeyen Tanrıverdi, bu hareketiyle gönülleri de fethediyor. Etkinlikleri yalnız hazırladığını, öğretmen arkadaşlarının da bazen destek olduklarını söyleyen Tanrıverdi, Covid-19 (Korona virüs) salgınına rağmen tedbirler dahilinde çocuklar için bir şeyler yapmayı da sürdürüyor.

“Çocukların mutluluklarına mutluluk kattık”

Van’ın köylerinde yaşayan çocukların bazı konularda imkanlarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, özellikle gidip görülemeyen yerler ile ilgili çocuklara tanıtıcı materyaller hazırlıyor. Tanrıverdi, çocuklar için kartpostallar hazırladıklarını hatta gittikleri köydeki çocuklara oyuncak, çikolata, kitap, kalem vb. Hediyelerle çocukların mutluluklarına mutluluk kattıklarını dile getirdi.

“Çocuklar, ülkenin ve Van'ın geleceğidir”

Van'ı tanıtan kartlar hazırladığını ifade eden Tanrıverdi: “Benim en büyük amacım önce onlara ulaşabilmek. Çocuk olduklarını hissettirebilmek. Okumalarına katkı sağlamak. Sonra ise yaşadıkları coğrafyayı bilmeliler. Çünkü bu çocuklar önce Van'ın daha sonra da bu ülkenin gelecekleri ve mimarlarıdır. Bu toprakları tanımalılar” dedi.

“Van'ın bütün güzelliklerini konuştuk”

Yaptığı işi çok sevdiğini belirten Şeyma öğretmen etkinlikleri için şu ifadeleri kullandı: “Çocukların kendilerini özel hissetmeleri ve değerli olduklarını hissetmeleri beni de mutlu ediyor. Kendimi onların yerine koyuyorum. Hazırlık yaparken hiç bilmediğim bir öğretmen benim için keseler çiziyor ve boyuyor. Hatta benim için kitaplar seçiyor. Bir de üstelik yanıma oturup beni dinliyor. Örneğin hayatı boyunca Van'da yaşamış ama Van’ın hiçbir yerini görmeyen çocuklarla Feqiyê Teyran gibi önemli yazarlardan bahsettik. Bir diğerinde Muradiye şelalesi, Van gölü, Akdamar Adası ve Van’ın neredeyse bütün güzelliklerin hem resimlerini gösterdik hem de bu güzellikler hakkında konuştuk.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim