Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşların maden suyu tüketimini artırması işletmeleri de harekete geçirdi. Normal şartlarda günlük 550 bin şişe maden suyu üretilen Türk Kızılayı Erzincan Mineralli Su İşletesinde, artan talebi karşılamak için çift vardiya çalışma sistemine geçildi. İşletmenin maden suyu üretimi yüzde 100 artarak günlük 1 milyon 100 bin şişeye yükseldi.

 

Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, yaptığı açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği yaz aylarında maden suyuna rağbetin arttığını söyledi. Talebi karşılamak üzere işletmedeki vardiya sayısını da artırdıklarını belirten Bayata, saniyede 18 litre mineralli su kapasitesine sahip fabrikada 48 işçinin görev yaptığını ve yaz aylarında işçilerin vardiya usulüyle talebi karşılamaya çalıştığını ifade etti. Bayata, "Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üstünde seyretmekte. Fabrikamızda bölgedeki ihtiyacı karşılayabilmek için ve sıcaklıkların artışından dolayı su tüketimindeki artışa paralel olarak fabrikamızda da 2 vardiya üretime geçmiş bulunmaktayız. Normal kapasitemiz tek vardiyada 550 bin şişe, 2 vardiyada bir milyon 100 bin şişe üretim yapılmakta" diye konuştu.

 

Vatandaşların sıcaklıklar dolayısıyla mineral kaybına uğradığını, bu nedenle de maden suyunu tercih ettiklerini aktaran Bayata, "İnsanlar sıcaktan dolayı tuz kaybına uğradığından, sularımızda da sodyum bulunduğundan dolayı, bu ihtiyacı mineralli suyla giderebiliyor. Bu nedenle de yaz aylarında maden suyuna talep artıyor" dedi. Türk Kızılayı'nın limonlu ve mandalinalı maden sularına da yoğun talep olduğunu kaydeden Bayata, "Meyveli 9 çeşit ürünümüz bulunmakta ama özellikle limonlu ve mandalinalı ürünlerimize aşırı talep var. Bu talebi Afyonkarahisar ve Erzincan fabrikalarımızdan karşılamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

3 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Erzincan'daki işletmede tamamen el değmeden üretilen maden sularını Türkiye'deki 40 ile gönderdiklerini aktaran Bayata, ayrıca Suudi Arabistan, İran ve Irak'a da maden suyu ihracatı yaptıklarını kaydetti. Mineralli suyun İran, Irak ve Suudi Arabistan pazarlarına satılmaya başlandığını aktaran Bayata, sevkiyatların ilk etapta bekledikleri gibi yüksek olmadığını, gelecek aylarda hedefledikleri standartlara ulaşmayı öngördüklerini söyledi. 

Editör: TE Bilisim