Vatani görevini yapan Mehmetçiğe moral vermek amacıyla önceki gün Van Jandarma Komando Taburu’nda iftar yapan Vali Münir Karaloğlu, bu kez de İran sınırında nöbet tutan askerle birlikte orucunu açtı. Vali Karaloğlu beraberinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve 1 hafta sonra görevi kendisine devredecek Van’ın yeni İl Jandarma Komutanı J. Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan ile birlikte Albayrak Zapbaşı 3. Hudut Tabur Komutanlığı’na gelişinde Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ahmet Bican Kırker, 3. Hudut Tabur Komutanı P. Yarbay Şükrü Güzel ve kısım komutanları tarafından karşılandı. Kendilerini karşılayan askeri mangayı selamlayan Karaloğlu, daha sonra Mehmetçik yemekhanesine geçti. İftar vaktinin girmesinin ardından yemek duası yapıldı.

Vali Münir Karaloğlu, Korgeneral Yıldırım Güvenç, Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse ile birlikte aynı masayı paylaştığı P. Çvş. Metin Yeşil (Hatay), P. Onb. Ümit Yılmaz (Erzurum), P. Onb. Mehmet Yiğit (Malatya) P. Onb. Selim Dilekli (Ankara) P. Erler Atakan Çakıroğlu (Manisa), Mehmet Emin Kuş’la (Adıyaman) sohbet ederek, moral verdi. Mehmetçiğin iftar karavanasında ise mercimekli çorba, pirinç pilavı, köfte, yoğurtlu sebze ve meyveden oluşan yemek yer aldı.

 

VALİ KARALOĞLU, KÖY MUHTARLARININ SORUNLARINI DİNLEDİ

 

İftar yemeğinin ardından komando taburu şeref defterini imzalayan Vali Karaloğlu, beraberinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç’le birlikte sosyal tesislerde bir süre dinlendi. Vali Karaloğlu, burada iftara davet edilen Albayrak Köyü Muhtarı Naci Duman, Kocaköy Köyü Muhtarı Talat Bayar, Kızılca Köyü Muhtarı İhsan Karabulut ve Özpınar Köyü Muhtarı Cezmi Arslan’ın ilettiği sorunlarını dinledi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve 1 hafta sonra görevi kendisine devredecek Van’ın yeni İl Jandarma Komutanı J. Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan’ın da katıldığı iftar yemeğinin ardın Vali Münir Karaloğlu, beraberindekilerle birlikte Van’a geri döndü.

Editör: TE Bilisim