Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, yarın Diyarbakır'da bir araya gelecek. Tarihi görüşmenin sürpriz konuğu ise uzun yıllar yasaklı kalan Kürt sanatçı Şivan Perwer. Program çerçevesinde İbrahim Tatlıses ile bir konser verecek olan Perwer, ziyaret öncesi yazılı bir açıklama yaptı. 

'TEK AMACIMIZ BARIŞ SÜRECİNE DESTEK VERMEK'

Şivan Perwer açıklamasında, 'Cumartesi günü Irak Federal Kurdistan Yönetimi başkanı sayın Mesud Barzani'nin Diyarbakır'a kadim ismi ile Amed'e yapacağı iki günlük ziyaretine ricası ve isteği üzerine katılma kararını vermiş bulunmaktayım. Burada esas ve tek amacımız barış sürecine destek vermektir.' dedi.

'BARIŞ İÇİN ÇALIŞAN BEYİNLERE SABIR DİLİYORUM'

Perwer'in açıklamasında, 'Barış kutsal bir olgu olup başta toplumumuz olmak üzere eğitim, sosyal ilişkiler, ekonomik alanlar başta olmak üzere insanlığın her alanında gelişmesi ve huzuru için bir zorunluluktur. Türkiye'deki bütün kesimleri barışa destek sunmaya ve insanlarımız arasında, hoşgörü ile karşılıklı saygı, çoğulcu özgür ve demokratik bir toplum, sevgi ve kardeşlik duygularını geliştirmeye davet ediyorum ve sadece bunun için yarın Diyarbakır'dayım. Şimdiye kadar bu kutsal çalışmaya öncülük eden ve çaba sarfeden zindanda, dağlarda, sürgünde, parlementoda ve sorumlu makamlardaki bütün şahıslara kamuoyu önünde teşekkür ediyorum. Barış için atan kalplere, barış için çalışan beyinlere, barış için elini taşın altına koyanlara ve barışa el uzatanlara yüce rabbimden sabır ve metanet diliyorum.' ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim