Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, sanatçı Şivan Perwer'e Türkiye'deki ilk konserini Muş Ovası'nda vermesi için davette bulunduklarını açıkladı.

'BİZDE KATKI SAĞLAYABİLİYORSAK GURUR DUYARIZ'

Rektör Nihat İnanç, kampüste gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm sürecinden yana tavır takındıklarını ve desteklediklerini söyledi. İnanç, son derece makul bir öğrenci topluluğuna sahip olduklarını, farklı düşünenlerin de olduğunu ifade ederek, "Olmalıdır da zaten. Herkes aynı düşünmek zorunda değil. Bizim farklılıklarımız zaten kıymetle ilgili takdiri ortaya koyar. Öğrencilerimiz birbirlerine karşı tahammül ediyor, saygılı. Eğer Türkiye'de bir problemin çözümüne biz de bir katkı sağlayabiliyorsak bundan gurur duyarız" dedi.

'GELİRSE MUTLU OLURUZ'

İnanç, davete tekliflerini Diyarbakır'daki toplantı sırasında Perwer'e ulaşarak illettiklerini belirterek, 'Perver'in ilk konserini Muş Ovası'nda vermesi için teklifte bulunduk. Teklifimizi ilettik. Gelirlerse mutlu oluruz. Bugün 37 yıl önce sürgüne gönderilen bir insanın, Başbakan Erdoğan tarafından onore edilerek karşılandığı bir Türkiye yaşıyoruz. Hepimiz de heyecan duyuyoruz. Bunun siyasal yansıması çok farklı. Türkiye normalleşiyor. Bu sürece pozitif katkı sağlamamız gerekiyor. Herkes şunu bilsin ki ben bugün ortaya çıkmış birisi değilim. Benim de kişisel görüşlerim, tarzım var. Bugün Türkiye'yi yöneten birçok insanla paralel düşünüyoruz. Kimi zaman olaylara bakışımız, yorumlarımızın örtüşmesi bir zafiyet değil. İnsanın muhakkak ki farklılıkları oluyor, ama herkesin kendisine göre görüşü, planı projesi vardır.' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim