BDP tarafından alınan karar gereği, 'Hükümet adım at' kapsamında Van'da oturma eylemi yapıldı. Eyleme katılan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, “Hükümeti demokratik adımlar atması konusunda uyarıyoruz. Ayrıca şunu bilmelerini istiyoruz. İster siyasi, ister askeri bütün darbelere karşıyız” dedi. BDP önünde toplanan aralarında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Başkanı Musa İtah'ın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feqiye Teyran Parkı'na geldi. Burada BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, eylemlerin, hükümetin demokratik adımları biran önce atması için yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“25 MADDELİK ÖNERİ SUNDUK”


“Artık silahlar sustu. Bundan sonra siyaset konuşacak. İkinci aşama başladı. Sadece Kürtlerin değil herkesin talebi daha fazla demokrasi ve özgürlüktür. BDP olarak çözüm sürecinde yolu temizleyecek 25 maddelik öneri sunduk. Biz bu taleplerin yerine getirilmesini istiyoruz. Ramazan ayı sonrası demokratikleşme için somut adımlar atabilir. Zaten burada yaptığımız oturma eyleminin sebebi de hükümeti adım atmaya zorlamaktır.”

DARBE GİRİŞİMİNE BAŞTA BDP KARŞI ÇIKAR


Mısır'daki darbeyi hatırlatan Milletvekili Gür, “Biz ister siyasi, ister askeri bütün darbelerin karşısındayız. BDP olarak Mısır'da halk devrimine karşı yapılan askeri darbeyi kınadık ve karşı çıktık. Aynı zamanda hükümeti de uyarıyoruz. Diyoruz ki, size ve hükümetinize yönelik darbe girişiminde başta BDP ve demokrasi güçleri olarak karşı çıkacağız. Bunun değerini bilin, demokratik adım atın. Hem Kürt halkını, hem de demokrasi güçlerini rahatlatın. Bu bir uyarı eylemidir” dedi. Basın açıklamasının ardından BDP'liler park içine serdikleri kilim ve battaniyelerin üzerinde oturma eylemine başladı. Bu arada park içine asılan ve zaman zaman gerginliğe neden olan Abdullah Öcalan posteri, polisin isteği üzerine partililer tarafından indirildi. 

Editör: TE Bilisim