Daha önce Ak Parti adayı Beşir Atalay’ın Van’da sadece iki parti yarışıyor şeklindeki sözlerine; “Siz yokken biz vardık” diyerek çıkışan MHP Van adayı Gültekin Çavuşoğlu, bu kez de Vanlı olmayan isimlerin kentteki adaylığına tepki gösterdi, Çavuşoğlu; “Figen Hanım’ın ne işi var burada. İstanbul’a gitsin. Beşir Bey senin burada ne işin var. Bize Başbakan görev verdi diyor. İstemem yan cebime koy misali. Bu durum Vanlıya hakarettir aslında.” Dedi.

 

MHP Van birinci sıra adayı Gültekin Çavuşoğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret eden Çavuşoğlu, seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu. Diğer siyasi parti milletvekili adaylarıyla ilgili değerlendirme yapan Çavuşoğlu, “Bütün partilerin vekil adayları için konuşuyorum. Van’dan birinci sırada aday olacak kimse yok mu acaba. Beşir Atalay Bey geldi. Ondan önce Mahmut Yılbaş geldi. Bu da halkın hiçe sayıldığı anlamına gelir. HDP keza öyle. Figen Hanım’ın ne işi var burada. İstanbul’a gitsin. Ben şahsen HDP’nin yerli halktan biri ile daha sıcak ilişki kuracağına inanıyorum. Ya da AKP içinde söyleyelim. Beşir Bey senin burada ne işin var. Bize Başbakan görev verdi diyor. İstemem yan cebime koy misali. Bu durum Vanlıya hakarettir aslında. Vanlı olup da Ankara’da üst düzey yönetici var mı? yok, tabi ki. Bu da bizim siyasetçilerin ayak oyunlarıdır.” İfadelerine yer verdi.

 

“YAS EVİNDE ŞARKI SÖYLÜYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi Van birinci sıra adayı Gültekin Çavuşoğlu, 1 Kasım seçim çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında gazeteni Şehrivan’ı ziyaret eden Çavuşoğlu, 1 Kasım erken seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde çıkan olaylarda bir polisin şehit olduğunu anımsatarak, “Böyle bir konjektör şartları altında seçimlere gidiyoruz. Nasıl oluyor bu seçimler. Tabiri caizse bir yas evinde şarkı söylemeye benziyor. Türkiye şuanda bir yas evi konumunda. 10 Ekimde düzenlenen bombalı saldırıda sadece Ankara değil, 81 ilin hepsine acı dalga dalga yayıldı. Temennimiz inşallah ilk ve de son olur.” Dedi.

 

“İKTİDAR HIRSI 1 KASIMI GETİRDİ”

7 Haziran’ın ardından başlayan tartışmaların bu zamana kadar gelişen olayları anlatır nitelikte olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, “7 Haziran’da bir halk iradesi vardı. Her partinin oy tablosu belliydi. Bu durum karşısında siyasi partiler sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerekiyordu. Ben olsam en azından bir koalisyonun yapılmasını ve 2 yıl sonra yeniden bir seçimin yapılmasını söylerdim. İçimizdeki iktidar hırsı ve dayatma hırsı bizi maalesef 1 Kasım’a getirdi. Ben kaybeden bir aday olarak seçimin yapılmasına sevinmek isterim. Bir umut ışığı çıkar diye. Ama keşke 7 Haziran’dan sonra bir koalisyon kurulsaydı. Belki bu vahşetler yaşanmazdı. Siyasi iktidar bu olayların en büyük sorumlusudur. Koalisyon kurulmadı diye partileri sıkıntıya sokuyor. Kesinlikle öyle hayırcı değildik. 7 Haziran gecesi seçim sonuçları kesinleştikten sonra Sayın Erdoğan kararını aldı ve kesinlikle seçim yenilenecek dedi. 45 günlük süreçte CHP’ye teklif bile yapılmadı. Zamanı israf ettiler. Son 3 günde koalisyon olsun diye MHP’ye bir teklif gitti. 45’inci günün akşamı erken seçim yapılsın dediler. Burada da çok etik olmayan bir davranış sergilediler.” İfadelerini kullandı.

 

ÇAVUŞOĞLU: SEÇİMİN TADI KALMADI

Davutoğlu kendisine verilen görevi yerine getirmemesi dâhilinde ikinci parti olan CHP’ye koalisyonun kurulması görevini vermesi gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Onlar zaten kafadan kendilerini 1 Kasım’a göre hazırlamıştılar. Ama şimdi kalkıp bizim için koalisyonun yapılmasını istediklerini söylüyorlar. MHP sadece 4 şart koştu. Bu şartlar zaten meclis kürsüsünde okunan yemin metninin içinde olanlardı. Biz sadece yolsuzluğun gündeme gelmesini istedik. Neden korkuyorlar ki bundan? Kendilerinden eminseler neden yanaşmadılar. Demek ki bir korkuları ve endişeleri var. Diğer şartlarımız zaten yemin metninde olanlardı. Sonuç olarak bu noktaya kadar getirdiler. Daha önce seçimin bir tadı vardı ama şimdi o tadı alamıyoruz. Tabiri caizse bir yas evi gibiyiz. Bunun tek sebebi de AKP’dir. MHP tek başına iktidar olsa bile bir koordinasyon kurulmadığı müddetçe başarı şansı yoktur. Açılım projesi tam anlamıyla kavranmalı. Asla ve asla ayrı gayrıyı kabul etmiyorum. Demokratik talepler olabilir bunlar oturulup konuşulmalı. Benim halkım her şeyin en iyisini hak ediyor.” Şeklinde konuştu.  

 

“İKTİDAR ÇÖKERSE, UZAKLAŞIRLAR”

Ak Parti birinci sıra adayı Beşir Atalay’ın aday tanıtım toplantısında ‘Van’da sadece iki tane parti var’ söylemini eleştiren Çavuşoğlu, “HDP’ye kesinlikle oy vermeyin sadece bize oy verin diyor. Siz bir taraftan milli irade söyleyip duruyorsunuz Van’da 11 tane parti seçime giriyorken bunları es geçemezsiniz. 1 Kasım’a kadar seçmenin iradesi ile oynayamazsın. Biz söz vardır ‘Dağdan gelip bağdakini kovamazsın’ diye. Siz daha siyasetin ‘S’sini bilemezken ben küçük yaştan bu yana bu işi yapıyorum. Benim memleketimde beni yok sayıyor. Yetmiyor bir de benim AKP’ye destek verdiğimi söylüyorlar. Allah korusun. Bunlar zayıflık belirtileridir. 40 yıldan bu yana siyasi çizgisini değiştirmeden çalışan bir siyasetçiyim. Benim amacım zaten siyaseten onları yok etmek. Rakibin zaafiyetinden medet umuyorlar. Hiçbir zaman rakiplerimizi es geçmemeliyiz. Bizler HDP’nin karşıtıyız. Ama mertçe görüşüyoruz. Birbirimizin zafiyetinden medet umanlardan değiliz. Öyle bir milletvekilini de kendime yakıştırmıyor ve zafer hırsızı olarak görüyorum. Seçileceksem de alın teri ile seçilmek isterim. AKP iktidarı çöker ve buradan uzaklaşırlarsa başlarına da gelecekleri de biliyorlar. Bu aslında korkunun verdiği bir telaştır.” Diye belirtti.

 

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLALIM”

HDP’nin yüzde 13 oranla aldığı oylarının Türkiye partisi yolunda ilerlediği için aldığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Ama şimdi ne oldu her şey tekrar en başa döndü ve çatışmalar başladı. Biz farklı olarak hareket ediyoruz. Sık sık ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Temel amacımız halka hizmet etmektir. Bende diyorum ki hiçbir siyasi kazanım halkın huzur ve mutluluğundan öncelikli olamaz. Baskı ve zulümle bir çözüm bulunamaz. Baskı çok yapıldığında en sonunda bu baskılar volkan gibi patlar ve onu külleri arasında kaybolur gidersiniz. Vatandaş maalesef bu duruma doğru gidiyor. Böyle bir şeyin yaşanmasını asla istemeyiz. Birlik ve beraberlik içinde olalım.” Dedi.

 

ÇAVUŞOĞLU: HALK HİÇE SAYILIYOR

Partilerin milletvekili adaylarına dair değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, “Bütün partilerin vekil adayları için konuşuyorum. Van’dan birinci sırada aday olacak kimse yok mu acaba. Beşir Atalay Bey geldi. Ondan önce Mahmut Yılbaş geldi. Bu da halkın hiçe sayıldığı anlamına gelir. HDP keza öyle. Figen Hanım’ın ne işi var burada. İstanbul’a gitsin. Ben şahsen HDP’nin yerli halktan biri ile daha sıcak ilişki kuracağına inanıyorum. Ya da AKP içinde söyleyelim. Bu toprakların yerlisi olanlar arasında benden başkası var mı? Yoktur. Takdir halkındır artık. İlk zamanlar bana Ankara ve Adana’da birinci sıra olma söz konusu vardır. Ama ben bu durumdan hiç memnun olamadım. Çünkü orası değil buralar benim topraklarımdır. Beşir Bey kazansa bile burada olmayacak. Bir danışman bırakacak ve buraya da zor gelir artık. Siz inanıyor musunuz ki Beşir Bey Vanlılara zaman ayıracak. Ayırmayacak tabi ki. Ferit Melen gibi bir şahsiyet Van için ve Türkiye için çok büyük mücadeleler vermiş birisidir. Türkiye’nin cebini şişirip kendi cebini şişirmeyen bir kişilikti. Kinyas Kartal keza çok büyük bir şahsiyetti. Siyasetin duayenleriydiler. Ve daha nice büyük değerler çıkaran bir memleketi küçük görmeyelim. Beşir Bey senin burada ne işin var. Bize Başbakan görev verdi diyor. İstemem yan cebime koy misali. Bu durum Vanlıya hakarettir aslında. Vanlı olup da Ankara’da üst düzey yönetici var mı? Yok, tabi ki. Bu da bizim siyasetçilerin ayak oyunlarıdır.” İfadelerine yer verdi. 


ŞEHRİVAN SİYASET – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim