Yüksek omuz çizgisi, geniş üç boyutlu ızgara ve çekik far yapısıyla şık görünen ön tasarımın yanı sıra arka da standart olarak sunulan C formundaki LED'li stoplar dikkat çekiyor.

Çek üreticinin yeni SUV modeli Kodiaq, kardeşi Superb ile benzer direksiyon simidi ve kapı panellerine sahip. Buna rağmen, konsol tamamıyla farklı. Geniş bir dokunmatik ekrana yer verilen orta konsolda açılı bir şekilde yerleştirilmiş havalandırma girişleri kullanılıyor. Gereksiz tuş karmaşası olmaması için otomobilin dokunmatik ekranı üzerinden birçok özellik yönetilebiliyor. 6,5 inç'lik ekran standart olarak sunulurken, 8 inç'lik bir versiyon daha seçenekler arasında yer alıyor. Büyük bir SUV'dan beklenen konforu sunması için ısıtmalı direksiyon simidi, üç bölgeli klima, ısıtmalı ön koltuklar, ambiyans aydınlatması ve kumaş/deri döşemelere ek olarak, alkantara döşeme seçeneği de sunuluyor. Çevre görüntüleme sistemi, şehir içi acil frenleme sistemi, yaya koruma sistemi, adaptif hız sabit sabitleyici, şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi gibi güvenlik ekipmanları da unutulmamış.

 

Skoda Kodiaq'ın kaputunun altında 2 farklı TDI, 3 farklı TSI motor sunulacak. 125 HP ile 190 HP arasında değişen güç seçenekleri bulunan bu motorlarda Start-Stop sistemi de sunulacak. Ayrıca fren enerjisi geri kazanımı gibi yakıt tüketimine olumlu etki edecek özellikler de bulunuyor.

2.0 TDI'ın iki farklı versiyonu olacak. 150 HP güç ve 340 Nm tork üreten giriş versiyonu dizel, fabrika verilerine göre 5,0lt/100 km'lik bir yakıt tüketimi verisi sunuyor. Giriş seviyesinde sunulacak 1,4 lt'lk TSI motor ise 150 HP'lik bir versiyon Türkiye'de de satışa sunulacak ve DSG şanzımanla gelecek.

Skoda Kodiaq Şubat ayından itibaren bayilerdeki yerini alacak.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim