AK Parti Van İl Başkanlığı ve Tuşba ilçe Başkanlığınca, Tuşba ilçesi mahalle ve köy başkanları toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, BDP’li belediyeleri sert bir dille eleştirdi. Soğanda, “CHP’nin yıllar önce halka karşı göstermiş olduğu zulmün aynısını şimdi sözde Kürtler adına çıkmış özde dış güçlerin maşası olan bu zihniyet gösteriyor. Halk bu oyları size hizmet getiresiniz diye verdi. İnşallah önümüzdeki günlerde gerçeği gören halkımız oyunu AK belediyecilikten yana kullanacaktır.” Dedi.

 

Ak Parti Van İl Başkanlığı ve Tuşba İlçe Başkanlığı öncülüğünde mahalle başkanları toplantısı düzenlenerek, Ak Parti’nin yaptığı çalışmalar değerlendirildi. Toplantıya AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları teşkilatları, partililer ve çok sayıda mahalle başkanı katıldı. Toplantı da ilk olarak bir selamlama konuşması yapan Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, teşkilatların her zaman için en üst kademe ile en alt kademesinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini ve 40 yıllık siyasi hayatında böylesi diri bir teşkilatla çalışmanın kendilerine güç verdiğini ifade etti. Şabu’nun ardından Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe bir konuşma gerçekleştirdi. Tuşba Belediyesinin tanıtım slaytı eşliğinde konuşmasını yapan Başkan Özgökçe, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

 

ÖZGÖKÇE: BİZ HİZMETKÂR OLMAK İÇİN VARIZ

Başkan Özgökçe Tuşba’da belediyecilik anlamında birçok ilke imza attıklarını belirterek, “Reisi Cumhurumuz her zaman diyor ya biler millete efendi olmak için değil hizmetkâr olmak için buradayız. Tuşba her şeyin ilkini yapıyor. Hem belediye olarak ilkini yapıyor hem de teşkilat olarak ilkler yapıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana teşkilat olarak uyumlu bir şekilde bu memlekete hizmet etmeye çalışıyoruz. Yıllardır burada yapılmayan hizmetleri yaparak halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Çünkü biz hizmetkâr olmak için varız. İç işleri bakanımız gece saat 02.00’da gönderdik. Teşkilatçılığın özünde şu vardır. Bir ana yol vardır. İl teşkilatlarımız ara sokaklara giden ilçe teşkilatlarımız ama en önemlisi de mahalle başkanlarımız var ve bir saatin çarkları gibi birbirini tamamlamaktadır. Bizler de Tuşba belediyesi olarak girmedik mahalle ve sokak bırakmadık.” İfadelerine yer verdi.

 

“ANA ARTERLER BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİTTİR”

Belediyeyi kazandıklarında Tuşba ilçesinin bütün sokaklarının çukur, bütün yolları çamur toz ve yürünmeyecek durumda olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle dürdürdü: “Ama Allah’a hamt olsun Ak Belediyeciliğin mutlu yarınların mutlu insanların oluşturabileceği hizmetkârlığı biz tüm çalışanlarımızla en mükemmel şekilde ortaya koyduk. Ana arterler Büyük Şehir Belediyesi’ne aittir. Bu güne kadar Büyükşehir Tuşba’da olduğumuz için bizim hiçbir çalışmamızın ana arterine el atmadı.”  

 

PARKIN AÇILIŞINA BÜYÜK İSİMLER KATILACAK

Gürpınar ilçesinden sonra sınır olarak en büyük ilçe olduklarını anlatan Özgökçe, “Nüfus olarak da her ne kadar İpekyolu daha yoğun olsa da Sanayi ve Üniversitenin bizde olması nüfus anlamında da ciddi bir yük oluşturmaktadır. Gelirin de yüzde 99 İpekyolu’na gidiyorsa yüzde biri ancak bizlere gelmektedir. Ama İstanbul’da diğer Belediyelerle yapılan yarışmada bizi yılın belediye başkanı seçiyorlarsa karakaşımıza bakmıyorlar bunları yaptığımız için bizleri seçiyorlar. Tuşba’nın gelirinin çok üstünde işler yapıyoruz. İmarda da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Sahilimizde Türkiye’de ender görünün bir parka kavuşuyor. Tuşba’da ilk kez sahil bandı ve sahil rekreasyon faaliyete geçiyor ve Allah nasip ederse 15 Temmuz Şehitler Parkını sayın Cumhurbaşkanımız ya da Başbakanımızın hangileri müsait olursa o parkımızı hizmete sunacağız. Van Aynı Antalya gibi güzel bir sahile kavuşacak bu sayede de Ak Belediyecilik olarak en büyük hizmetimiz ortaya koymuş olacağız. Kültürel değerlerimizden olan Van evleri ve diğer çalışmalarımızla da ilçelimiz ve ilimiz daha da yaşanır hale gelecek” diye konuştu.

 

SOĞANDA: DÜNYA’NIN ZİRVESİ EVEREST TEPESİ İSE TEŞKİLATLAR DA ONU DİMDİK AYAKTA TUTAN HİMALAYA DAĞLARIDIR

Başkan Özgökçe’nin ardından konuşan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da mahalle başkanlarına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının başında tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlayan Soğanda, her insanın sahip olduğu önem ve değeri sonuna kadar hissedebildiklerini, insanın insanca yaşayabildiği, insanın insana, hayvana, doğaya zulmetmediği, barış dolu bir dünya dilediklerini ifade etti. Soğanda, “Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız şuan dünya lideriyse bu halkın desteğinin yanı sıra, bu halkımızla ve teşkilatlarımızla birlik beraberlik içerisinde hareket ettiği içindir. Dünya’nın zirvesi Everest tepesi ise teşkilatlar da onu dimdik ayakta tutan Himalaya Dağlarıdır.” Dedi.

 

“HALK BU OYLARI SİZE HİZMET GETİRESİNİZ DİYE VERDİ”

Soğanda, “Geçtiğimiz aylarda bir vatandaşımız Belediye’ye gidiyor. Hani şu adlarından demokrasiyi eksik etmeyen belediyeye gidiyor. ‘Hele gardaş bakar mısın’ diyor. Orada bir memur kalkıp Kürtçe ‘Ne dedin’ diyor. Vanlı kardeşimiz de ‘Ben Kürtçe bilmiyorum’ diyor. Memur ise yüzünü çevirerek ‘git öğren gel’ diyor. Vatandaşımız da boynu bükük bir şekilde evine gidiyor çoluğunu çocuğunu alarak soluğu batıda alıyor. CHP’nin yıllar önce halka karşı göstermiş olduğu zulmün aynısını şimdi sözde Kürtler adına çıkmış özde dış güçlerin maşası olan bu zihniyet gösteriyor. Halk bu oyları size hizmet getiresiniz diye verdi. İnşallah önümüzdeki günlerde gerçeği gören halkımız oyunu AK belediyecilikten yana kullanacaktır. AK Parti belediyeciliği Van’a geldiğinde, tüm halkımız o zaman hak ettiği hizmeti görecektir. Bu vesile ile ben Mevlüt Kandilinizi de tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların ardından, toplantı basına kapalı şekilde devam etti.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ / HAKİM İNALÖZ

 
Editör: TE Bilisim