ŞEHRİVAN HABER- İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının düzenli denetimi sürüyor. Rutin denetimler ve vatandaşların haber vermesi sonucu, yaralı olan sokak hayvanlarının tedavisi yapılıyor. İlgili birim tarafından sokak hayvanları toplanarak barınaklara götürülüp, gerekli aşıları ve kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar doğaya bırakılıyor. Her gece sokak hayvanlarını beslemek üzere ilgili birim sokaklarda rutin bir şekilde geziyor.


 


İpekyolu belediyesi sokak hayvanlarının sağlık açısından insanlara zarar vermemesi için kuduz ve parazit gibi hastalıklara karşı önlem alarak hayvanların düzenli bir şekilde aşılama ve kontrolü yapılıyor. Hastalık riski yaratan hayvanları barınaklara kaldırarak tedavi altına alan belediye ekipleri tedavi sürecinin ardından tekrardan doğaya bırakılmaları sağlanırken, hayvanların düzenli bir şekilde beslenmeleri için mahallelerde konumlandırılan belli noktalara kedi ve köpek maması bırakılarak hayvanların çöp ve benzeri atıklardan beslenmelerinin bu atıklardan hastalık kapmalarının da önüne geçildi. 

Ayrıca evcil hayvan besleyen hayvan severlere de mama dağıtıldığı belirtilirken, İpekyolu İlçesinde evcil hayvanlar dışında sokakta yaşayan hayvan sayısının yaklaşık olarak 16 bin civarında olduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilisim