Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Beyüzümü Mahallesinde, sokakta çalışan, çalıştırılan çocuklar üzerine seminer düzenledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Koruma Alt Komisyonunda paydaş kurumlarla alınan kararlar doğrultusunda, sokakta çalıştırılan, dilendirilen, suça sürüklenen çocuklar için madde bağımlılığı ve çocuk işçiliği üzerine Beyümüzü Mahallesinde ailelere yönelik seminer düzenlendi.

Seminere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Tuşba Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden uzmanlar ile vatandaşlar katıldı.

OKULA DEVAM ETMELERİ DESTEKLENECEK

Seminerde sokakta çalıştırılan çocukların uyuşturucu madde kullanımı, suça karışma ve istismara maruz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıkları vurgulanırken, çocukların sokakta çalıştırılmaması, ailelerin Çalışma ve İş Kurumu aracılığıyla açılan meslek edindirme kurslarına katılmaları istendi. Ayrıca yoksul ailelere gerekli maddi desteğin sağlanması için gerekli kuruluşlara yönlendirilmesi sağlanırken, erken yaşta okulu bırakıp çalışmaya başlayan çocukların, okula devamının desteklenmesi ve uyuşturucu madde kullanımı konularında gerekli önlemlerin alınması noktasında aileler bilgilendirildi.

Editör: TE Bilisim