İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van'da iştirak ettiği "Korucular Hizmet İçi Eğitim Semineri"nde terörle mücadeleye değinerek "DEAŞ'ın önemli bir adamını yakın zamanda Suriye'de ele geçirdik." dedi.

YAKIN ZAMANDA ÇOK ÖNEMLİ OPERASYON OLACAK

FETÖ ile mücadelemizde ilk günkü kararlılığımız devam edecek. Yakında çok önemli bir operasyon başlayacak. 

ALMANYA VE HOLLANDA'NIN DEAŞ İNADI KIRILDI

İçişleri Bakanı Soylu, Almanya ve Hollanda, kendi memleketlerine mensup DEAŞ'lı teröristleri, aileleri ve çocuklarıyla alacaklarını dile getirdi.

30 FARKLI ÜLKENİN TERÖRİSTİ

Soylu ayrıca Türkiye'de geri kabul merkezinde 250, Barış Pınarı Harekatı ile kontrol altına alınan bölgede 850 ve Türkiye'deki cezaevlerinde 1180 IŞİD'linin olduğunu söyledi ve Soylu, bu kişilerin 30 değişik ülkenin vatandaşları olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ve bazı ülkelerle imzaladığı “Geri kabul anlaşmaları” ilgili BM Güvenlik Konseyi kararı ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesinin Türkiye'ye bu teröristleri ülkelerine iade etme hakkını tanıdığına dikkat çeken Soylu, “Anlaşmaların gereğini yapıyoruz” dedi.

Muhatap ülkelerin IŞİD militanlarını teslim almak için ekip göndermek zorunda olduğunu vurgulayan Süleyman Soylu “Cezaevlerinde bulunanları polis eşliğinde gönderiyoruz. Ancak diğerlerini uçağa bindirip tek başlarına gönderiyoruz. Bu bizim hakkımız. Uluslararası anlaşmalara dayanarak prosedürü uyguluyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim