Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlamamış malzemeleri kontrollü imhaya götüren kamyonda patlama oldu. Patlamada ilk belirlemelere göre 5 jandarma yaralandı.

Adapazarı'nda Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

BELEDİYE BAŞKANI: 2 ASKERİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜ, 2'Sİ AĞIR 8 YARALI
Patlamanın ardından yapılan ilk açıklamada 5'i jandarma personeli olmak üzere 6 kişi yaralandığı duyurulmuştu. Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "2 şehidimiz var" dedi. Yüce ayrıca 8 kişinin de yaralandığını ve 8 yaralıdan 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Sakarya il merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Taşkısığı bölgesinde meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgeye jandarma ekipleri sağlık ekipleri dışında kimse alınmıyor.


AFAD VE UMKE EKİPLERİ OLAY YERİNE İNTİKAL ETTİ
Patlamanın ardından bölgeye, sağlık, itfaiye, güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi

Olayın yaşandığı bölgede çok sayıda taş ocağı, askeri kışla ve kuzey marmara otoyolu şantiyesi bulunuyor.

NE OLMUŞTU?
Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde, yaklaşık 15 dönüm alana kurulu havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz'da saat 11.15'te meydana gelen ve kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan 122 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Editör: TE Bilisim