Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu STK, kurum ve kuruluş ziyaretlerini sürdürüyor. İl yönetimi ile birlikte, ziyaretleri çerçevesinde Van Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Kurukcu’yu Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eşbaşkan Çoban, beklentilerinin bir an bölgede huzur ve refah ortamının sağlanması olduğunu belirtti. CHP İl Başkanı Kurukcu ise, Van’ın acil tüm sorunların çözüme kavuşması hususunda enerji harcayacaklarını, halkın huzur ve refah içinde yaşaması için bedenlerini taşın altına koyabileceklerini söyledi.

 

Seçilmesinin ardından kentte bulunan STK, kamu kurumları ve siyasi partileri ziyaret eden CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu ziyaretler kapsamında Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban’ı da makamında ziyaret etti. İl yönetimiyle birlikte Büyükşehir Belediyesine giden Kurukcu’yu Eşbaşkan Çoban karşıladı. Çoban ile bir araya gelen Kurukcu Van’da ve bölgede yaşanan son gelişmeler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

 

 

ÇOBAN: BEKLENTİMİZ HUZUR VE REFAH ORTAMININ SAĞLANMASI

CHP Van İl Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla Kurukcu’ya tebriklerini ileten Eşbaşkan Çoban, kendilerine yapılan ziyaretten ziyadesiyle memnun olduklarını Van’da ve özellikle bölgede CHP’nin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Eşbaşkan Çoban, Bölgedeki sıcak gündemin Van’ı da yakından ilgilendirdiğini, beklentilerinin kısa bir süre içerisinde bu olayların son bulması halkın yeniden huzur ve refah içinde yaşamını sürdürmesi olduğunu söyledi.

 

OTOGAR VE ELEMAN ALIMI KONUŞULDU

Kentin sorunlarından olan otogar sorununun da konuşulduğu ziyarette, Eşbaşkan Çoban, otogar sorununun gündemlerinde olduğunu, otogarın deprem dolayısıyla aksadığını ancak 2016 programının içinde yer aldığını kaydetti. Belediyeye eleman alımı noktasındaki konu ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Eşbaşkan Çoban, eleman alımlarında iki kriterlerinin kendileri için önem arz ettiğini söyledi. “Bunlardan birincisinin kişinin Vanlı olması, ikincisinin ise kişinin işinde profesyonel olmasıdır” dedi.

 

KURUKCU: VAN İÇİN KİMLİKLERİMİZİ BİR TARAFA BIRAKALIM

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban ile kentin sorunlarını masaya yatıran Kurukcu, “Her defasında belirttiğimiz bir husus var. Söz konusu Van olduğunda siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakabileceğimizi, kendi menfaatlerimizin Van’ın menfaatlerinin üstünde olmayacağı, Van’da ve bölgede şahsım ve partime ne düşerse seve seve sorumluluk alacağım.” Dedi. Sözlerine devam eden Kurukcu, Van’da adeta kanayan bir yaraya dönüşen yapı ruhsatı sorununun çözümü noktasında belediyeden atılım beklediklerini, insanların birçok sorun yaşadığı bu konuda en azından rahat bir nefes almalarının sağlanması gerektiğini savundu. Van’ın kurum ve kuruluşlarıyla yakın temaslarını sürdürdüklerini ifade eden Kurukcu, Van’ın acil tüm sorunların çözüme kavuşması hususunda enerji harcayacaklarını, halkın huzur ve refah içinde yaşaması için bedenlerini taşın altına koyabileceklerini söyledi. 

Editör: TE Bilisim