Vatandaşlarda bir çok hizmeti kısa süre içerisinde sunmaya başlayan e-devlet dün yeni bir uygulamaya imza atmıştı. E-devlet üzerinden soyağacı sorgulama hizmeti vatandaşların kullanımına açılmıştı. Soyağacı sorgulama sayfasına ilgi çok büyük olunca sistem bir anda kilitlendi. Sistemin saatlerdir açılamaması üzerine soyağacı sorgulama sayfası sistemden kaldırıldı. Peki soyağacı sorgulama sayfası yeniden açılacak mı?

 

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü dün e-devlet üzerinden soy ağacınızın sorgulanmasına imkan veren sayfayı vatandaşların kullanımına açmıştı. E-devlet uygulamasında dün yürürlüğe giren soyağacı sorgulama vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kısa sürede binlerce kişi soyağacı sorgulama sayfasına girince e-devlet bir anda kilitlendi. Dün gün boyunca ve gece e-devlet sistemine girmek mümkün olmadı.

 

 E-devlete uzun süre girilememesi sistem üzerinden yapılan diğer hizmetlerin de aksamasına sebep oldu. Bunun üzere Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü soyağacı sorgulama sayfasını e-devlet üzerinden kaldırıldı. Şuanda e-devlet üzerinden soyağacı sorgulama işlemi yapmak isteyen vatandaşlar "Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktır" ifadesi ile karşılaşıyor. Bu ifadeden sayfanın bir süreliğine askıya alındığı anlaşılıyor.

 

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından dün vatandaşların hizmetine sunulan ve bugün sistemden kaldırılan soyağacı sorgulama sayfası ile 1800`lü yıllara kadar üst soy bilgileri öğrenilebiliyor. Soyağacı sorgulama sayfasının ilerleyen günlerde yeniden aktif olup olmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

 

Editör: TE Bilisim