İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26 ilden gelen korucu başları ve korucu dernekleri temsilcileri ile bir araya geldi. Soylu, Doğu ve Güneydoğu bölgeolerinde cazibe merkezlerinin olacağını söyledi.

 

Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde cazibe merkezlerinin olacağını kaydeden Soylu, “Adıyaman’a şu ana kadar 3.5 milyar TL, Ağrı’ya ise 1 milyar TL yatırım talebi oldu. Adıyaman’da 19 bin kişi, Ağrı’da 4 bin 400 kişi, Ardahan’da bin 590 kişi, Batman’da 30 bin kişi iş sahibi olacak"dedi.

 

Van ve bir çok ilde binlerce kişinin iş sahibi olacağını söyleyen Soylu, "Diyarbakır’da 37 bin 246 kişiye cazibe merkezleri programları ile iş imkanı sağlanacak. Ey PKK! Sadece senin köküne kibrit suyu ekmiyoruz. Terörle yaptığımız mücadelede, ekonomiyle, gelişmeyle, zenginlikle, attığımız adımlarla, sosyal politikalarımız ile beraber bugün yepyeni bir Türkiye’nin güçlü adımlarıyla bunu sağlamaya çalıştığımızı burada ifade etmek istiyorum. Mardin’de 28 bin, Muş’ta 10 bin 361, Şırnak’ta 5 bin, Tunceli’de bin, Van’da 15 bin insanımıza iş imkanı sağlanacak."ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim