Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva tarafından karşılanan SP İl Başkanı İlhan ziyaretlerinin, ilde son zamanlarda yaşanan tatsız olayların çözümü ve Van’ın çok daha güzel yerlere gelmesi amacıyla nelerin yapılması gerektiği konularında bir görüş alışverişinde bulunmak olduğunu belirtti.

‘DUYARLI GÜVENLİK YAPISI İSTİYORUZ’

İldeki kötü görüntüyü değiştirmek ve insanları tedirgin eden bütün olayların önleyici tedbirlerle önlenmesi konusunda girişimde bulunduklarını ifade eden İlhan, “Bu konuda daha duyarlı davranan bir güvenlik yapısının oluşturulmasını bekliyoruz. Bu konuda da öncelikli olarak Ticaret Odası’nı ziyaret ettik. Çünkü bir şehrin ekonomisi, o şehirde yaşayan bütün insanların huzurunun temelidir. Eğer insanların ekonomisi düzgün olursa, ailelerine ekmek götürürse, o evde huzur olur. Huzur olan evden de kimse kalkıp ne taşkınlık yapar ne de kimsenin malına zarar verir. Bu kapsamda bu girişimlerimizin başlangıç noktasını başkanımızı ziyaret ederek yaptık. Saadet Partisi olarak kentin huzuru adına ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmak adına girişimlerimiz devam edecektir. Bu konuda hem Sayın Valimizle hem emniyet müdürümüzle hem de diğer siyasi partilerimizle bu konuyu görüşeceğiz” dedi.

‘SİGORTA ATMASIN’

Şehir merkezi başta olmak üzere kentte meydana gelen olayların özellikle tüccar, sanayici ve esnafa karşı büyük bir mağduriyet yaşattığını belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, huzurun, güvenin ve şehirde ekonomik faaliyetlerinin egemen kılınmasına yönelik bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bu çalışma çerçevesinde özellikle hedef kitle olan oda üyelerinin mağduriyetlerinin önlenmesi için birinci derecede çözüm üretmesi gereken siyasi parti başkanları ve yönetimleriyle bir yazışma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Takva, “Bu yazışmada, siyasetin bir çözüm mekanizması olduğunu, en önemli icraatlardan biri olduğunu, siyasi partilerin de kentin huzur ve refahının, güvenli bir şekilde yaşamın sürdürülmesi için bir çözüm üretmeleri gerekir. Bunun içinde birbirlerini suçlamak yerine burada olan insan yaşamının önündeki engellerin kaldırılması için bir çaba içerisinde olmaları gerektiğini ifade etmiştik. Bizim bu çağrımıza somut olarak karşılık veren Saadet Partisi, bu konunun detaylarını görüşmek için hem odamızı ziyaret etmiş, hem de bu huzur ve güvenin tesis edilmesi ile ilgili diğer siyasi partiler ve yetkili kurumlarla görüşme yapacaklarını da bizimle paylaştılar. Bizde ticaret ve sanayinin özellikle ekonomi yönetiminin bu kentin en önemli sigortalarından biri olduğunu ve bu sigortalarında atmaması için mutlaka siyaset mekanizmasının çözüm üretmesi gerektiğine ilişkin taleplerimizi kendilerine ilettik. Olumlu bir görüşme olduğunu düşünüyorum. İnşallah biz Saadet Partisi’nin de girişimleri ve diğer partilerinde duyarlılığı ile bu konuda bir adım atarız duygusu, düşüncesi ve beklentisi içerisindeyiz. Bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı kendilerine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim