ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM/ÖMER AYKAÇ

Her geçen gün şiddetlenerek artan koronavirüs Van’da büyük sıkıntılar yaratmaya devam ederken çağrılar ve atılması gereken adımlarla ilgili çağrılar ardı ardına geliyor. Kentteki durumla ilgili sıkça öneri ve tavsiyelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanlığı konuyla ilgili olarak bir kez daha atılması gereken adımlardan oluşan bir açıklama yayınladı.

Son birkaç haftada şiddetini iyice artıran koronavirüs salgını ciddi boyutlara varmaya devam ederken farklı kesimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kurumların duyarlılık çağrısı yaptığı, kentteki kurum, kuruluş, STK’ların da sıkça tedbir için seslendiği kentte konuyu sık sık gündemine alan Saadet Partisi İl Başkanlığı bir kez daha Van’daki duruma dair değerlendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamada, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak tüm dünyaya etkisi altına alan Koronavirüs salgının ilimizde geldiği durumla ilgili olarak yaptığımız araştırmalar göstermektedir ki hastalığın ihmale gelir yanı yoktur ve ne yazık ki her geçen gün birçok insanımızın hastalığı yakalandığını bazılarının vefat ettiği haberini almaktayız.” Denilerek salgının geldiği noktaya vurgu yapıldı.

SP: PLANLAMA YAPILMALIDIR!

Son günlerde pozitif çıktıktan sonra evlerine gönderilen hasta sayısı artarken SP il başkanlığı bu noktaya vurgu yaptığı açıklamasında, “Geldiğimiz noktada Koronavirüs hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Hastalık her geçen gün daha da artmaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde birçok hastanın tedavisi ertelenmektedir. Bazı hastalar yatışı yapılması gerektiği halde hastaneye yatırılmamaktadır sağlık çalışanları ciddi anlamda stres altındadır. Salgın bu haliyle devam ederse önümüzde ki günlerde çok daha sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Tüm bu gerçekler ışığında bir an evvel adım atılarak salgının gidişatına göre planlama yapılması gerekmektedir.” Denildi.

ATIL DURUMDAKİ ADLİYE LOJMANLARI PANDEMİ HASTANESİ OLMALI!

Vaka sayısının arttığı, hastanelerdeki servislerin yetersiz kaldığı kent için pandemi hastanesi önerisinde bulunan SP il başkanlığı, bu konuda bir öneride de bulunarak: “Saadet Partisi Van il Başkanlığı olarak önümüzde ki günlerde çok daha fazla sıkıntı yaşanmaması adına İlimiz Bölge hastanesinin arka kısmında bulunan ve çürümeye terkedilen Adliye Lojmanlarının gerekli çalışmalar yapılarak ivedilikle Pandemi Hastanesine çevrilmesi hususunda başta Valiliğimiz olmak üzere muhatapları harekete geçmeye davet ediyoruz.”
 

HER GEÇEN GÜN ÖLÜM ARTIYOR

Açıklamada konuyla ilgili olarak ayrıca: “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak tüm dünyaya etkisi altına alan Koronavirüs salgının ilimizde geldiği durumla ilgili olarak yaptığımız araştırmalar göstermektedir ki hastalığın ihmale gelir yanı yoktur ve ne yazık ki her geçen gün birçok insanımızın hastalığı yakalandığını bazılarının vefat ettiğinin haberini almaktayız. Geldiğimiz noktada Koronavirüs hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Hastalık her geçen gün daha da artmaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde birçok hastanın tedavisi ertelenmektedir. Bazı hastalar yatışı yapılması gerektiği halde hastaneye yatırılmamaktadır sağlık çalışanları ciddi anlamda stres altındadır.”

İLGİLİ KURUMLARA HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI!

“Salgın bu haliyle devam ederse önümüzde ki günlerde çok daha sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Tüm bu gerçekler ışığında bir an evvel adım atılarak salgının gidişatına göre planlama yapılması gerekmektedir. Saadet Partisi Van il Başkanlığı olarak önümüzde ki günlerde çok fazla sıkıntı yaşanmaması adına İlimiz Bölge hastanesinin arka kısmında bulunan ve çürümeye terkedilen Adliye Lojmanlarının gerekli çalışmalar yapılarak ivedilikle Pandemi Hastanesine çevrilmesi hususunda başta Valiliğimiz olmak üzere muhatapları harekete geçmeye davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim