Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri Van’da renkli görüntülerle başladı.

 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından gerçekleştirilen organizasyon, Ferdi Sporlar Merkezi önünde yapılan açılış töreniyle başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sporcu, antrenör ve vatandaşların kortej yürüyüşüyle devam eden Amatör Spor Haftası etkinliklerinde konuşan Van ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, antrenör ve sporcuların Amatör Spor Haftası’nı kutladı. Kıvanç, 2017-2018 sezonunun Amatör Spor Haftası’nın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, geleneksel hale getirilen haftanın en güzel şekilde geçmesini temenni etti.

 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, 9 ile 15 Ekim tarihlerinin Türkiye genelinde Amatör Spor Haftası olarak kutlandığına vurgu yaparak, haftanın hayırlı olması temennisinde bulundu. İnanç, “Amatör Spor Haftası etkinliklerimizin açılış törenine hoş geldiniz. Sporun teşviki ve sevdirilmesi adına, yine 7’den 70’e tüm insanlarımıza spor yapma alışkanlığının kazandırılması adına bu hafta kapsamında bir takım etkinlik ve faaliyetlerimiz olacak. ASKF Van Şubemizle koordineli yürüteceğimiz bu haftadaki programımızda en önemli amacımız, asıl hedef kitlemizi oluşturan ve bizler için sürekli sporun öznesi olan çocuklarımıza, gençlerimize daha fazla ulaşarak onlarda spor bilincini geliştirmek ve onları kötü çevrelerin tuzaklarından alıkoyarak faydalı olacak alışkanlıklar kazandırmaktır. Ayrıca müsabık sporcuların yetişmesine de katkı sunan en önemli unsur amatör spordur. Çünkü biliyoruz ki amatör olmadan profesyonel olunamaz. Amatör Spor Haftası’nın daha fazla insanımızın sporla buluşmasına ve daha başarılı sporcuların yetişmesine vesile olmasını temenni ediyor ve bu haftaki organizasyonumuza katkılarından dolayı ASKF Van Şube Başkanımız ve yönetimine de şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim