Doğu Anadolu Subakut Sklerozan Panansefalit (SSPE) Hastalıkları Derneği Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

 

Açıklamayı okuyan Doğu Anadolu Subakut Sklerozan Panansefalit (SSPE) Hastalıkları Derneği Başkanı Ferit Maniş, şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz 2016 tarihinde devletimize karşı ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız hedef alınarak, hain FETÖ terör örgütü ve yandaşları darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu darbe girişimi en kısa sürede püskürtülmüş ve FETÖ terör örgütü gereken cevabı fazlasıyla almıştır." Darbe girişiminde şehit düşenlere Allah’tan rahmet dileyen Maniş, FETÖ Terör Örgütü’nü lanetlediğini söyledi.

 

Darbe girişimini gerçekleştirenlere seslenen Maniş, "Alçak FETÖ yandaşları skorski helikopterlerle, tanklarla, savaş uçaklarıyla halka saldırmış, halk ise silahsız bir şekilde o şeref yoksunlarını dize getirmiştir. Alçaklara ve hainlere sesleniyorum; Türkiye Cumhuriyetimizin ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğini ve gücünü test etmeye kalkışmayın" ifadelerini kullandı. Tüm dünyanın Türkiye’ye sığındığını ancak darbeyi gerçekleştirmek isteyenlerin ise Amerika’ya sığındığını söyleyen Maniş şunları söyledi: "Aziz şehitlerimize söz verdik. Kemiklerini sızlatmayacağız. İntikamlarını siz hainlerden kat ve kat alacağız. Sizin gibi şerefsiz değiliz. Gerekeni hukuk yapacak."

Editör: TE Bilisim