Ömer TOKTAŞ - Şehrivan


 

Çoğu ülkenin ve basın-yayın organının katil devlet olarak nitelendirdiği İsrail ülkesinin Filistin’de izlediği ağır bir bilanço ile sonuçlanan politikası şu sıralar ateşkes kararının etkisinde devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından bağış kampanyaları ile Filistin’e sağlanan maddi destekler ise devamlılığını koruyor. Bu bağışların bir örneğine de Van’da rastlıyoruz. Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği attıkları adım ile Van’da ki birçok sivil toplum kuruluşuna adeta bir örnek timsali oldu. Her sene geleneksel olarak düzenledikleri Pilav Gününe ayırdıkları bütçeyi Van İl Müftülüğü aracılığıyla Filistin’e bağışlayan Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Akan bu bütçeyi İl Müftüsü Nimetullah Arvas’a bizzat teslim etti. İl Müftüsü Arvas yaptığı açıklamalarda bu STK’nın attığı adımın birçok noktaya örnek olması gerektiğini ve atılan adımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Akan ise Filistin’de yaşanan katliam karşısında böyle bir adım atmanın en doğru karar olduğunu vurguladı.

‘YAPILANLARA YETER ARTIK DEMEK FARZ OLDU’

Akan yaptığı açıklamalarda “İnsanlık, Siyonist İsrail eliyle tekrar gerçekleştirilen yeni bir katliama ve zulme yeniden şahitlik etmiştir. Bu barbarlık karşısında büyük bir imtihan veren dünya sakinleri her zamanki tavırla yine sadece seyretmişlerdir. Bu zulüm; her dinden, her milletten, her coğrafyadan insanın kanını donduran ve “yeter artık” dedirten boyuttadır. Daha dün kendilerine soykırım yapıldığını iddia edenler bu gün başka bir halka, mazlum Filistin halkına soykırım uygulamakta, onları açlıkla, susuzlukla, ilaçsızlıkla, korku ve şiddetle terbiye etmeye çalışmakta, işgale karşı direnen İslami direnişin gücünü ve ona olan halk desteğini kırmaya çalışmaktadır. Bayramda bile vahşetine ara vermeyen Siyonist İsrail 380 kişiyi toplamda 1900 insanı katletmiştir.” İfadelerini kullandı.

‘ÜZÜNTÜ VE HÜSRAN İÇERİSİNDEYİZ’

Filistin’de ki katliamlardan duyduğu üzüntüleri dile getiren Akan “Filistin halkı en temel haklarından yoksun bırakılmıştır. Hastanelerdeki yaralılar ve hastalar her türlü tıbbi yardımdan mahrum bırakılmıştır. Gazze için gereken yakıtın geçişine izin verilmemesinden dolayı elektrik santrallerinin durması binaların bombalanması nedeniyle hastaneler tamamıyla karanlığa gömülmüş ve harabeye dönüşmüştür. İlaç sıkıntısı hat safhadadır. Kuşatmadan dolayı salgın hastalıkların baş göstermesi de kaçınılmazdır. Çocuklar açlıktan ölme sınırında bulunmaktadır. BM okulları bile bombalanmıştır. Siyonist İsrail, işgali ve ablukasıyla Gazze’yi adeta büyük bir cezaevine dönüştürmüştür. Yeraltı ve yerüstü bütün sistemi ağır füze ve bombalarla tahrip edilen ve adeta harebe bir kente dönüşen Gazzeyi büyük sıkıntılar beklemektedir.” Dedi.

‘SEFERBERLİK İÇİNDE OLUNMALI’

Filistin’e yönelik yardım seferberliği olması gerektiğini belirten Akan “Gazze de yaşanan bu dram karşısında başta Müslümanlar olmak üzere her kesimin bir direnç ortaya koyması ve Filistine yönelik yardım seferberliği yapması gerekmektedir. İslam dünyası kan ağlarken, her gün yeni ölümler yeni katliamlar yaşanırken bizim kafamızı kuma gömmemiz, yâda eğlenmemiz söz konusu olamaz. Biz Van İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği olarak bu yıl dokuzuncusunu yapacağımız İmam Hatip Mezunları Pilav günü etkinliğini Gazze de yaşanan bu dram nedeni ile iptal ediyor, bu etkinliğe harcanan giderleri de Diyanet İşleri Başkanlığının Gazze için açmış olduğu hesaba aktarılmak üzere Diyanet Vakfı Van Şube Başkanı İl Müftümüz Nimetullah ARVAS beyin aracılığı ile Gazze halkına yardım olarak göndereceğimizi burada kamuoyuna deklare ediyoruz. Van İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları camiası olarak her daima zulmün ve zalimin karşısında, mazlumun yanında olduğumuzu, işgalci İsrailin katliamlarını lanetlediğimizi yüksek sesle haykırıyor ve tüm insanlık alemini bu tür zulüm ve barbarlığa karşı tavır almaya davet ediyoruz.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim