İpekyolu İlçesi Erçek Mahallesi Nur Camii taziye evinde 2019-2024 stratejik planlama oluşturma çalışmaları çerçevesinde halk toplantısı yapıldı. Toplantıya Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan, HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Öznur Bartın ve her iki belediyenin teknik ekipleri ile mahalle sakinleri katıldı.
 
HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Öznur Bartın, ilk olarak stratejik planlama oluşturma konusunda kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra, halkın talep ve önerileri dinlenmeye başlandı. Mahalle sakinleri, sulama kanallarının temizliği, meralarda küçükbaş ve büyükbaş hayvanların su içebilmesi için yalakların kurulması, sulama imkanlarının oluşturulması, altyapı ve doğalgaz, mezarlık ve çevre düzenlemesi, cami duvarı, kadın taziye evi gibi taleplerde bulundu. 


 
Eşbaşkanlar ve her iki belediyenin teknik ekibi tarafından talepler kayıt altına alındı. Talepler doğrultusunda bilgilendirme yapan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan, belirtilen sorunları ellerinden geldiği oranda çözmeye çalışacaklarını aktardı. Yacan, dile gelen sorunların hepsini bir anda çözemeyeceklerini belirterek, hazırlayacakları stratejik planlama doğrultusunda kısa ve uzun vadede tüm sorunların çözümü konusunda gerekli gayreti sergileyeceklerine dair sözlerini yineledi. Büyük bir ilçeye hizmet etmeye çalıştıklarına dikkat çeken Yacan, elbette taleplerin tümünün anında yerine gelmesi bazen mümkün olmayabilir ama bu anlamda kesinlikle tepkilenmenin, darılmanın olmaması gerektiğini söyledi. Yacan, zaten daha doğru ve yerinde nasıl hizmet üretilebilir amacıyla toplantıya gelmiş bulunduklarını belirtti.
 
Yerel seçimlerden hemen sonra mazbatalarının gecikmesinden dolayı ihalelere geç başlayabildiklerine dikkat çeken Yacan, kısa sürede yapılan parke taşı yapım işi ihalesinin tamamlandığını ve Ağustos ayının ilk haftasında yol yapım çalışmalarına başlanacağını söyledi.
 
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı ise büyükşehir ve ilçe belediyelerinin çalışma alanları hakkında bilgilendirme yaptı. Avcı, ulaşım, su ve kanalizasyon gibi çalışmaların büyükşehir belediyesinin bünyesinde olduğunu aktardı.

Editör: TE Bilisim