Van’da uygulanan 6 günlük su kesintisi Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin aralıksız çalışmaları sonucu bu gece bitiyor. Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Özköseoğlu, bu gece yarısından itibaren kentin tümüne su verileceğini duyurdu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri 6 günlük çok yoğun bir çalışma ile deprem döneminden sonra kentin ana su isale hattında meydana gelen arızaları onardı. 4 kişilik 12 gurupla toplamda 48 kişi 24 saat esası ile çalışarak kentte var olan su arızalarının büyük bir kısmını onardı. Çalışmalar neticesinde ilk önce Van Gürpınar ilçesi Bejingir mevkiin de bulunan ve kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynakta Kaptaj geçişi yapıldı. Burada yapılan çalışmadan sonra Van Edremit İlçesi Kadembas mevkiin de bulunan isale tahliye noktasında meydana gelen büyük bir arıza 36 saat sürdürülen aralıksız bir çalışma ile kısa zaman içinde onarıldı.

 

ARIZA GİDERİLDİ

Bunun ardından ekipler Çatak İlçesi yol ayrımında bulunan tahliye istasyonunda depremden sonra meydana gelen arızayı da 24 saat içerisinde onararak, 1 nolu su deposu ve Eski Edremit yolunda 2 adet, Halilağa Mahallesi, Eski Kale Yolu ve Yoğurtçu sokaklarında 4 adet olmak üzere toplam 14 adet deprem sonrası oluşan büyük çaplı su arızasını giderdi. Bu çalışmalar dışında ayrıca 1 nolu su deposunun 30 yıllık olan ve yaklaşık 2 bin metrelik hattın 1. ve 2. depoların arasındaki bağlantıları, kolektörleri ve vanaların montajları tamamlandı. Öte yandan çalışmalarını büyük bir özveri ile aralıksız sürdüren belediye ekipleri 2 önemli kanalizasyon çalışmasını da tamamladı. Sanayi Sitesi üst geçidi alanında yine Eski Meteoroloji yanında bulanan çalışmalarda Van’da ilk kez ‘Yatay Yönlendirmeli Sondaj tekniği başarılı bir şekilde kullanıldı.

 

3 GÜNDE TAMAMLANDI

Ayrıca Narman Arsenik Arıtma Tesisi’nde bulunan 2 adet 500 tonluk depoların iç temizliği yapılırken, 30 yıldır kullanılan Bejingir’de ki Kaptaj temizliği de ilk yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Özköseoğlu ayrıca çalışmaların tamamlandığını ve 6 gün olarak öngördükleri çalışmaları 3 günde bitirdiklerini belirterek bu gece yarısından itibaren kentin tamamına su verileceğini belirti.

Editör: TE Bilisim