ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ/VEYSEL İZGİ-  Geçtiğimiz aylarda Van Sağlık İl Müdürü olarak göreve başlayan Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, göreve başladıktan sonra ilk kapsamlı açıklamasını yaptı. Göreve gelir gelmez hemen ekibini kurmaya başlayan Sünnetçioğlu, kent sağlığı ile ilgili önemli açıklamalarda yaptı. Sağlık teşkilatında yeni yapılanma sürecinde il sağlık müdürü olarak atanan Sünnetçioğlu, ilin mevcut sorunları, sıkıntıları ve merak ettiklerini gazeteciler ile yaptığı toplantıda konuşurken doktor eksikliğinden yeni yapılacak çalışmalara, eski İstanbul Hastanesi’nin durumundan Erciş Devlet Hastanesi’ne kadar önemli konuları değerlendirdi.

 

 

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, kentteki ulusal ve yerel basınla bir araya gelerek önemli konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Sünnetçioğlu, “Van ilini sağlık hizmetleri açısından en iyi noktaya getirmek için ekibimizle profesyonelce çalışıp ilimizi en iyi noktaya getireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

DOKTOR EKSİKLİĞİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

 

Bir süre önce Van İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van’ın sağlık sorunlarını tartışmak ve önemli konular hakkında konuşmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Sağlık Müdürlüğü binasında düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Doç. Dr. Sünnetçioğlu, Van'a yapılan yeni yatırımlar ve sağlık çalışmalarını anlattı.  Sünnetçioğlu, il ve ilçelerde yapılan çalışmaları ve sonrasında yapılacak olan yatırımlara dair bir faaliyet raporunu hazırlayarak sağlık haritasını çıkarmayı planladıklarını söyledi. Sünnetçioğlu, “Van’da bölgeye hitap eden bir hastanemiz var. Elbette ki sıkıntılarımız olacak doktor ve sağlık personeli ile ilgili yaşanan eksiklik için gerekli görüşmeleri sağlayarak Sağlık Bakanlığımıza bildirdik. İnşallah en kısa sürede çözülmesini bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı yatırımları kapsamında ilçe ziyaretlerimizde devam etmekte. Bazı ilçelerimizde hayata geçirilen sağlık kuruluşlarımız oldu ve yatırımlar kapsamında diğer ilçelerimiz içinde harekete geçtik. Burada hastalarımıza hızlı ve güvenilir sağlık hizmeti verebilmek adına çalışmalarımız ve  incelemelerimiz bu kapsamda devam etmektedir.” Dedi.

 

 

“İLİMİZİ EN İYİ NOKTAYA GETİRECEĞİZ”

 

Sağlık Bakanlığının katkılarıyla devam edilecek projeleri de ileriki tarihte basın mensuplarıyla paylaşılacağına vurgu yapan Sünnetçioğlu, “Van ilini sağlık hizmetleri açısından en iyi noktaya getirmek için ekibimizle profesyonelce çalışıp ilimizi en iyi noktaya getireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

AİLE SAĞLIK MERKEZLERİ YENİLENİYOR

 

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sünnetçioğlu, sağlık ocaklarının hijyenik olarak daha sağlıklı hale getirilmesi için çalışmalarına hız vereceklerini belirtti. Sünnetçioğlu, “Bu yıl il merkez ve ilçelerde 15 tane aile sağlık merkezinin yapımını tamamladık. İl merkezinde de 11 tane aile sağlık merkezinin ihalesini gerçekleştirdik. Bu aile sağlık merkezlerimiz kısa sürede açılışı gerçekleştirilecek.” Dedi. 

 

 

GEREKLİ ADIMLARI ATACAKLAR

 

İlçelerdeki devlet hastanelerinin birçoğunun tamamlandığını kaydeden Sünnetçioğlu, “Başkale devlet hastanesinin çalışmaları devam ediyor. Van’a gelen doktorların gittiği yönündeki duyumlarla ilgili ise şunu söyleyelim. Çok az doktor arkadaşlarımız gitti ve yerine yenileri geldi. Şuan doktor sayımız yeterli. Ancak bazı alanlarda eksiklik var. Bakanlığı bu konu ile ilgili gerekli talebimizi ilettik. Bakanlığımızda bu konuda gerekli adımları atacaklarını belirttiler.” Diye belirtti.

 

“HASTALARIMIZIN AYAĞINA GİDECEĞİZ”

 

Sünnetçioğlu, “İlçelerimizde de devlet hastanesi çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle diyaliz hastaları içinde gerekli adımları attık. İlçelerde bu yönlü çalışmalarımız oldu. Hemen hemen her ilçeye yataklı hastaneler yapıldı. Erciş’e 214 yataklı bir hastane yapıldı. Bütün tesislerimiz yenilendi. Var olan sıkıntıların giderilmesi içinde çalışmalarımız devam edecek. Hasta odaklı bir çalışma yürüteceğiz. Hastalarımızın ayağına gideceğiz. Van 2019’da sağlık açısından büyük bir ivme kazanacak. Biz memleketimizi seviyoruz ve memleketimiz için çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

 

SÜNNETÇİOĞLU’NDAN İSTANBUL HASTANESİ AÇIKLAMASI

 

Sünnetçioğlu son olarak uzun zamandık Van’ın gündeminde olan İstanbul hastanesinin akıbetine yönelik de bir açıklama yaptı. İstanbul hastanesinin kısa sürede yeniden eskisi gibi vatandaşın hizmetine sunulması için yargı sürecinin devam ettiğini kaydederek, “Hastanenin yargı süreci devam ediyor. Bu anlamda İstanbul Hastanesinin akıbeti takibimizdedir. En kısa sürede tam anlamıyla vatandaşın hizmetine sunulması için çalışmalar devam ediyor.” Dedi.

 

 

TOPLANTIYA BİRÇOK İSİM KATILDI

 

Kahvaltı organizasyona Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu,  ve Kamu Hastaneler Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Adem Erginoğuz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer Bilici, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dt. Şebnem Kartal ve SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak katıldı.

Editör: TE Bilisim