Barış sürecine bir destekte Vanlı esnaftan geldi. İşyerine Galatasaray ve Fenerbahçe’nin dev bayraklarını asan ve bununla birlikte ‘Hepimiz Kardeşiz’ ve ‘Em Hemu Bırayen Hevın’ Türkçe ve Kürtçe mesajlarında bulunan Sultan Sarayı Et Lokantası işletme sahibi Mehmet Tuncil, amacının barış sürecine destek vermek olduğunu söyledi. Sporu ön plana çıkararak aslında siyasette son günlerde oluşan olumlu barış sürecine katkı sunmak olduğunu vurgulayan Tuncil, “Biz işletmeciler cin fikirliyiz. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yaşanan rekabetin çoğu zaman tatsız olaylarla sonuçlandığını hepimiz biliyoruz. Bir taşla iki kuş vurmak istiyoruz. Sporu ön plana çıkarmamın sebebi arka planda siyasette oluşan bu olumlu havaya spor vasıtasıyla bir katkı sunmaktır” dedi.

GALATASARAY’A DA DESTEK


Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek kalmasının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Tuncil, “Burada iki zıt takımın ve diğer tüm takımların kardeş olduğunu ima etmeye çalıştık. Bu olumlu havanın devamını herkesin kardeş olduğunu, ister siyasette, ister sporda her türlü alanda, herkese özgürlük tanınmasını, kardeşlik tanınmasını, olumlu bir hava yaratmanın vermiş olduğu bu zamanda, bende âcizane fikrimle biraz katkı sunmaya çalıştım. Umarım bunu da başarmışımdır” ifadelerini kullandı.

 

“OLUMLU HAVANIN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”


Bu barışa ve sevgiye herkesin canı gönülden katılmasını temenni ettiklerini belirten Tuncil, “ Barışa olan özlemimiz, kardeşliğe duyduğumuz hasreti hep beraber yaşamak istiyoruz. Siyasette bu olumlu havanın devam etmesini diliyorum. Bunun sonuca varmasını istiyorum. Bu herkesin hoşuna gidiyor. Futbol orakta herkesin şiddetten uzak kalmasını ve herkesin kardeşçe takımını desteklemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa maçlarında mücadele ettiklerinden dolayı iki takımın bayraklarını astığını ifade eden Tuncil, diğer takımların da bunu görerek kamçılanmasını hedeflediğini sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilisim