Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, sürücülerin 9 gün olan sevinç dolu Ramazan Bayramı tatillerinin hüzne dönüşmemesi için trafik kurallarına uymalarını istedi.

 

Bayram tatilinde yollarda dikkat edilmesi gereken kurallarla ilgili açıklamalarda bulunan Emin Tuğrul, 9 gün olan Ramazan Bayramı tatilinde araç trafiğinin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de yoğun olacağını belirtti. Sürücülerin sevinç dolu günlerini hüzne çevirmemeleri için trafik kurallarına uymaları gerektiğini vurgulayan Tuğrul, sürücülerin araç kullanırken dikkatli olmalarını istedi. Sürücüleri yola kesinlikle yorgun ve uykusuz olarak çıkmamaları konusunda uyaran Tuğrul, aşırı sürat ve solama yapınca mutlaka trafik kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı. Tuğrul, “Her yıl 9 gün olan bayram tatili boyunca meydana gelen trafik kazalarında yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor, bir çok kişi de yaralanıyor. Bu kazaların en büyük sebebi hatalı solama, yorgunluk, uykusuz araç kullanma ve aşırı hızdır” dedi.

 

Bayram tatili nedeniyle trafikteki yoğunluğun her zamankinden çok daha fazla olacağını kaydeden Tuğrul, bundan dolayı sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Sürücülerin yorulunca mutlaka yol kenarında bulunan dinlenme tesislerinde dinlenmeleri ve yorgunluklarını attıktan sonra yola devam etmeleri tavsiyesinde bulunan Tuğrul, “Takdir Allah'tan ama tedbir ve dikkat sizlerden gelecektir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. Bu güzel bayramı sevdikleriniz ile geçirmeniz için trafik kurallarına uyun. Sevinç dolu olan bu günlerimizi hüzne çevirmeyin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim