Van Şoförler ve Otomobilciler Odası, Van Taksiciler Kooperatifi’ne üye taksicilerle bir araya gelerek sorunlarını masaya yatırdı.

 

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kokel Çakır ve üyeler katıldı. Sırasıyla söz alarak konuşan taksiciler, Kapıköy Sınır Kapısı’nda taşınan yolcular başta olmak üzere şehir merkezinde gelişigüzel yapılan parklardan dolayı yolcularını indirmede yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Daha sonra konu ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Emin Tuğrul, var olan sıkıntıları hep birlikte çözmek için bir araya geldiklerini belirtti.

 

Taksicilerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen başkanlar, ilgili kurumlarla da irtibata geçerek gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışma içerisine gireceklerini söyledi. Tuğrul, “Bahar aylarının gelmesi ile birlikte ilimize gelen turistlerin taşınarak iyi hizmet sunulması konusunda sizlere bilgiler sunduk. Özellikle sizlerin dile getirmiş olduğu sorunların başında gelişi güzel parklar yüzünden gelen yolcularımızı indirme yerlerinin olmayışından dolayı ilgili belediyelerimizle görüşerek talepte bulunacağız. Bu gelişigüzel parkın artık sona erdirilmesi ve trafik akışının rahat sağlanması herkes açısından çok fayda sağlayacaktır. İkinci ve önemli sorunlardan bir diğeri ise Kapıköy Sınır Kapısı’na yolcu taşımacılığı giriş çıkışlarda saatlerin yetersiz olması, gelen turistlerin dinlenebilecekleri yerlerinin olmayışı, tüm bunlar gelen turistleri mağdur ettiği gibi ilimizin ekonomisinde bütün sektörlere yansımaktadır. Bizler taksici esnafı olarak tüm sorun ve sıkıntılara rağmen bunların çözümüne kadar elimizden geldiğince ilimize yakışır bir şekilde taksicilik hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Sınır kapısından gelen yabancı turistlere ilimizi tanıtmak, mağdur etmeden ildeki bu festival ile ilgili tanıtımları yapmayı sürdüreceğiz. Bu ve diğer sorunları hep birlikte çözmek için de elimizden gelen gayreti sürdüreceğiz” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan taksiciler daha sonra işlerine dönmek üzere bulundukları mekandan ayrıldılar. 

Editör: TE Bilisim