ŞEHRİVAN HABER-  MÜSİAD’ın düzenlediği ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva ile birlikte Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say, İpekyolu Adayı Muhsin Aydın gibi isimlerin katıldığı toplantıda siyasetçiler işadamları ile buluştu. Vefa Yemeği adıyla gerçekleştirilen toplantıda işadamları ile istişare eden ve onlara seslenen Takva, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşadamlarına kendilerini sahiplenme çağrısı yapan Takva, “Cumhurbaşkanımız bu görevi sizlere verdi. Şimdi bu göreve sahip çıkma zamanıdır.” Dedi. İş dünyasının da kentin geleceği noktasında önemli sorumlulukları olduğunu söyleyen Takva, 31 Mart’tan sonraki yönetim anlayışında işadamlarının rolünün önemine de vurgu yaptı. Takva, ayrıca, “Biz bu şehrin sahipleriyiz. Bu şehirde yaşayan 1 milyon 150 bin insan, ne olduğu belli olmayan anlayışlarla bize ait olan dilimiz üzerinden, bize ait olan kimliğimiz üzerinden, bize ait olan aidiyetlerimiz üzerinden siyaset yapmalarına artık ‘Êdî Bese’ dedik, 3 ay önce de dedik, şimdi de diyeceğiz.” Dedi.

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) vefa yemeğine katıldı. MÜSİAD vefa yemeğinde açıklamalarda bulunan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva, önemli mesajlar verdi.

TAKVA: GÖREV ŞAHSIMA DEĞİL, HERKESE TEVDİ EDİLDİ

MÜSİAD vefa yemeğinde yerel seçim, iş dünyası ve gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Takva, Ak Parti dışındaki siyasetçilerin ve bu kentte kendini tanımlayan dar sloganik anlayışların üzerinde durulması gerektiğini düşünmediği belirtti. Takva, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine tevdi edilen görevin şahsına değil, herkese verildiğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti; “Benim şahsımda seçkin camia verilmiş bir görevdir. Dolasıyla ben ve sizler, birbirimizden ayrılmadan bu seçim sürecini sonuna kadar birlikte yönetme sorumluluğunda, azminde ve gayretinde olacağız. Bu görev benim şahsımda Van Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 14 bin üyeye aynı zamanda Esnaf Sanatkârlar Odası’na kayıtlı 27 bin üyeye verilmiş bir görevdir. Dolasıyla bu işin bütün sorumluluğunu sadece ben omuzlarımda taşıma durumunda değilim. Gittiğim her toplantıda ve özellikle iş dünyasının bir arada olduğu toplantılarda bu hatırlatmayı yapıyorum. İş dünyasının da bu sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini, yaklaşık aydır bizimle beraber bu kentin geleceğini kurgulamak konusunda bir cabanın tarafı olduklarını içtenlikle ve samimiyetle müşahede ediyorum. Burada olan veya olmayan bu sorumluluğu üzerinde hisseden, bunun gereğini yapan herkese şükranlarımı sunuyorum.” diye ifade etti.

TAKVA: BU KENTİN TÜCARI’NIN ESNAFI’NIN SIKINTISINI BİLİYORUM

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda 8 yıl boyunca memur olarak çalıştığını anımsatan Takva, “8 yıl boyunca bu kentin tüccarı, sanayicisi, esnafı ve küçükten büyüğe üreten herkesin ne gibi sıkıntılar yaşadığını biliyorum. Memur olarak çalıştığım dönemde, çalışma arkadaşlarıma şunu söylüyordum. ‘Kimse ticaret odasına eğlenmek için gelmiyor, buraya gelen her insanın bir sıkıntısı var.’ Dolasıyla o insanlarla kuracağınız ilişki biçimi ve iletişim, o insanların sıkıntılarını gidermeye yönelik olmalıdır. Buraya gelen her insanın mutlaka bir sıkıntısı vardır. Dolasıyla kendi odalarına geldikleri zaman asla ve asla bir sorunla karşılaşmaları gerekiyor.”

“HERKESİN KAPISINA GİTTİK...”

“Biz bu anlayışla çalıştık, aradan 8 yıl geçti bu anlayışla hizmet ettiğimiz insanların kapılarına gittik, MÜSİAD’ında kapısına gittik, diğer iş örgütlerinin de kapısına gittik, münferiden bütün iş adamlarının, odamız üyesi insanların kapısına gittik. Dedik ki, biz sizi iyi temsil edebiliriz. Onlarda büyük bir kadirşinaslıkla bu kardeşinizi kendilerine temsilci seçtiler. Aradan 5 yıl geçti, başkanlık yaptık, yine kapılarına gittik. 5 yıl içerisinde de daha üst düzey bir yönetim anlayışıyla bu insanların yaşadıkları sorun ve sıkıntıları, deprem sonrası yaşananlar, gerek ekonomik daralmayı aşmak için birlikte neler yapabileceğimizin çalışmalarını yaptık.” dedi.

TAKVA: BU ŞEHRİN SAHİPLERİ BİZLERİZ!

2 Şubat 2017’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istihdam seferberliği başlatıldığını hatırlatan Takva, “İstihdam seferberliği ile 11 ayda Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleri 26 bin insana istihdam sağladılar. Şimdi sağda solda hiçbir projesi olmayan, hiçbir fikri olmayan, Van hakkında hiçbir anlayışı olmayan, kentle kurdukları ilişki biçimi sadece insanların duygusal bağları üzerinde olan ve adını anmak istemediğim insanların bugün kalkıp istihdamı, iş insanlarını bu anlamda hakir gören yaklaşımını nefretle kınıyorum. Onlar Van’a ait olan insanlar değil, bu şehrin neler çektiğini bilen insanlar değil, bu şehrin tüccarının ve esnafının neler çektiğini bilen insanlar değil, onlar öyle bir derdi de yok. Onların şehrin geleceği kurgulama konusunda bir tasarımları da yoktur. Bundan emin olun.”

“ARTIK AİDİYETLERİMİZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ!”

“Biz bu şehirde sloganik kimlik siyaseti üzerinden birilerinin bundan sonra egemenlik kurarak yerel yönetimlerde insanlara zülüm etmesine asla izin vermeyeceğiz. Biz bu şehrin sakinleri olmayacağız. Biz bu şehrin sahipleriyiz. Bu şehirde yaşayan 1 milyon 150 bin insan, ne olduğu belli olmayan anlayışlarla bize ait olan dilimiz üzerinden, bize ait olan kimliğimiz üzerinden, bize ait olan aidiyetlerimiz üzerinden siyaset yapmalarına artık ‘Êdî Bese’ dedik, 3 ay önce de dedik, şimdi de diyeceğiz. 31 Mart’ta da bunları göndereceğiz.” dedi.

TAKVA: BUNA İZİN VERMEMELİYİZ, BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ, BİZE AİT OLANA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Takva, “İş dünyanın sıkıntılarını birebir yaşayan onların neler çektiğini bilen bir kardeşiniz olarak diyorum ki, bugünden itibaren bu konuştuklarımızı her yerde konuşmalıyız. Bunları anlatmalıyız. Bu sizin seçiminiz, bu bizim seçimimiz, iş dünyasının seçimi, çünkü burada başta ben olmak üzere ilçe aday arkadaşlarımızın birçoğu sizin içinizden gelen, sizin yaşadığınız sıkıntıları iliklerine kadar yaşayan insanlardan oluşuyor. Bunları bütün siyasi mülahazaların dışında değerlendirmeniz lazım. Bu kentin tüccarı ve esnafı durumdan vazife çıkarmak durumundadır. Bu sizin seçiminiz, bu bizim gençlerin geleceği ile ilgili bir seçimdir. Gençlerimizin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın geleceği ile ilgili bir seçimdir.”

BİZİM YÖNETİMİMİZDE İŞ DÜNYASI AYRICALIKLI OLACAK

“Biz kendimize ait olan değerlere sahip çıkmazsak, o boşluğu yaratırsak, birileri o boşluğu doldurur ve bundan da bir siyasi devşirmeye giderler bizde arkalarından bakarız. Buna izin vermemeliyiz, buna izin vermeyeceğiz, bize ait olana sahip çıkacağız. İş dünyamızın ilişki içerisinde olduğu yerel yönetimleri tasarlarken, onların sıkıntılarını dile getirirken, bir yıl boyunca Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’na randevu vermeyen bir anlayışı mahkûm edeceğiz. Bizi gördüklerinde arkasını dönen yerel yönetim bürokrasisini kovacağız. Buna izin vermeyeceğiz. Başta ben olmak üzere inşallah 1 Nisan’dan itibaren sizlere hizmet için geleceğiz ve kadrolarımızı da yine ticaret ve sanayi odamızdaki başarılı performansa zemin olan hizmetkâr anlayışıyla hayata geçireceğiz. İş dünyamız, esnafımız, tüccarımız, sanayicimiz ve yatırımcımız ayrıcalıklı olacak. Onlar bu şehrin kapılarından içeri girdiklerinde karşılarında onlara hizmetkâr olmaya aday insanları görecekler.” şeklinde konuştu.

TAKVA: BU ŞEHİR DEĞİŞECEK, ÖYLE BİR DEĞİŞECEK Kİ…

Bu şehir değişecek, öyle bir değişecek ki, sadece bu şehirde yaşayanlar değil, bu şehrin dışında yaşayanlar ve Dünya da yaşayanlarda büyük bir şaşkınlıkla bu izleyeceklerini dile getiren Takva, “Biz bunu yaptık, sizin desteğinizle yaptık. 6 yıl içerisinde Dünya’nın en başarılı meslek odası performansı birlikte gösterdik. Tek başına kimsenin yapamayacağı başarıyı Van’da iş dünyası el ele vererek, samimiyetle derin çelişkiler yaşamadan Türkiye’ye gösterdi. Bu başarının nihayetinde ekmeği olarak ya da ameli olarak Necdet Takva’nın şahsına ait Cumhurbaşkanımız bu görevi sizlere verdi. Şimdi bu göreve sahip çıkma zamanıdır. Önümüzdeki 10 gün içerisinde bunu taçlandırma zamanıdır. Aldığımız bu onurlu görevi layıkıyla bize emanet edene götürme zamanıdır. Sizden ricam budur. Bu konuştuklarımızı samimiyetle bu geceden itibaren her tarafta dillendirmenizi ve buna sahiplik etmenizi istiyorum. Bu bizim borcumuzdur. Bu onurlu görevi tevdi edene karşı borcumuzdur. Şehrimize karşı borcumuzdur. Çocuklarımıza ve yaşlılarımıza karşı borcumuzdur. Şimdi borcumuzu ödeme zamanıdır.” dedi.

“SADECE KÜÇÜK DOKUNUŞLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Van’ın Dünya’nın en güzel ve en zengin şehirlerinden biri olduğunu ve bu samimiyetle dile getirdiği ifade eden Takva, “Biz istersek el ele verirsek, Van’da çılgınlıklar yaratabiliriz. Tarih hepimizi çılgın Vanlılar olarak yazabilir. Hiçbir merkezi kaynağa ihtiyaç duymadan biz 5 yılda şehrimizde işsiz insan bırakmayabiliriz. Ben bunu görüyorum, bunları yazdım, bunları çalıştım. Bu şehrin bütün sınır bölgelerini dolaştım. Ne tür zenginlikler olduğunu biliyorum. 1,5 milyon dekar işlenmemiş birinci sınıf tarım arazimiz var. Sadece 100 tane traktöre ihtiyacımız var. Allah bize su vermiş, güneş vermiş, toprak vermiş. Türkiye’nin 6’ıncı büyük coğrafyasına sahip şehrinde yaşıyoruz. Paraya ihtiyacımız yok, sadece çalışmaya ihtiyacımız var. Biz sürülmemiş ve işlenmemiş 1 metrekare toprak bırakmayacağız. Tarımdan başlayacağız, hayvancılıktan başlayacağız. 2.7 milyon küçükbaş hayvanımız var. Şu an kuzu zaman bu rakam 3 milyon oldu. Bunu 4 milyona çıkaracağız. Nüfusumuz 1 milyon 150 bin, kişi başına 3 tane koyun düşüyor. Bunu 4’te 5’e çıkaracağız. En büyük zenginliğimiz bu olacak. Sadece bunlarla bile kısa zamanda Van’da fark yaratacak bir zenginlikle halkımızı buluşturabiliriz. Sadece küçük dokunuşlara ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim