ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’nın resmi adaylık başvurusu için adliyeye geldi. Yılmaz burada yaptığı konuşmada, “Bir taraftan istihdam edilebilecekleri yeni alanlar oluşturmak bir taraftan da genç nüfusun girişimci olarak daha üretken hale gelmesi için çalışmalar yapmak gerekiyor. Necdet Bey geçmişten gelen tecrübesiyle sadece alt yapı ve fiziki alanlara yatırım yapmayacak. Van’ı üretken bir kent haline getirmek için çalışmalar yapılacak.” Dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına getirilen Necdet Takva’nın resmi adaylık başvurusu Van Adliyesi yüksek seçim kurulunda yapıldı. Resmi başvuruya Ak Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz’da katıldı. Resmi başvuru sonrası adliye önünde açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.

YILMAZ: YEREL YÖNETİMLERİ ÖNEMSİYORUZ

Yılmaz, büyükşehir belediye başkan adayı Necdet Takva’nın resmi adaylık başvurusunu yaptıklarını belirterek, “Böylece uzun süre ilan edilen adaylığı resmileşti. Hayırlı olsun. Yerel seçimler çok önemli. Yerel demokrasi ve yerel kalkınma açısından yerel yönetimleri önemsiyoruz. Necdet Takva geçmişte sanayi odası başkanlığı yapan değeri iş adamımız. İş dünyasını Van’ı Van’ın potansiyelini iyi bilen bir insan. Uzun süredir Van’la ilgili projelerini hazırlıyor.” Dedi.

“VAN’I ÜRETKEN BİR KENT HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Yılmaz, “Van doğunun cazibe merkezi olan bir ilimiz. Geçmişte çeşitli nedenlerle bunu yeterince harekete geçiremedi ama son dönemlerde farklı ortam var. Huzur ve güven ortamı pekişmiş durumda. Uluslararası ticarette birçok alanda Van artık farklı bir yere doğru ilerliyor. Genç nüfusumuz var. Bunlara yeni imkanlar oluşturmak gerekiyor. Bir taraftan istihdam edilebilecekleri yeni alanlar oluşturmak bir taraftan da genç nüfusun girişimci olarak daha üretken hale gelmesi için çalışmalar yapmak gerekiyor. Necdet Bey geçmişten gelen tecrübesiyle sadece alt yapı ve fiziki alanlara yatırım yapmayacak Van’ı üretken bir kent haline getirmek için çalışmalar yapılacak.” İfadelerini kullandı.

YILMAZ: ÖNEMLİ YATIRIMLARIMIZDAN BİRİ SONUÇLANDI

Necdet Takva’nın seçilmesiyle ile merkezi yönetimle ve yerel yönetimler el ele vererek Van’a hizmet edeceklerinin altını çizen Yılmaz, “Geçmişte hükümetimiz Van’a çok önem verdi. Çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Son dönemde önemli yatırımlarımızdan biri sonuçlandı. Kapıköy Van için bölge için çok önemli bir kapı. Türkiye İran ticaretinde önemli bir merkez. Hükümetimiz 100 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdi. Buraya geldiğimizde başkanımız bakanlığımızdan bunun hızlandırılarak açılması talebinde bulundu. Bakanlığımızda temas kurduk ve açıldı. Şimdi daha hızlı ve konforlu şekilde gidiş gelişler yapılıyor.” Şeklinde konuştu.

“İYİ BİR NOKTAYA GELECEĞİZ”

Yılmaz konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Kapıköy’e daha önce yol çalışmaları yaptık. İran tarafında da yatırımlar var. Onların da tamamlanmasıyla sadece yolcu değil yük trafiği açısından da iyi bir noktaya geleceğiz. Bundan sonra Van ile ilgili temel önceliğimiz kenti daha yaşanabilir hale getirmek ve iş ve üretim ortamını geliştirmek. Yatırımın istihdamın üretimin önünü açmak. İnşallah önümüzdeki süreçte bunun sonuçlarını göreceğiz. Sadece büyükşehir değil ilçe ve belediye meclis üyelerimizin başvurularını yapacaklar. AK Parti olarak bütün ilçelerde belediye başkan adaylarımız ve belediye meclis üyelerimiz başvurularını yapacak. Burada olgunluk içinde yarışan bütün aday adaylarına teşekkür ediyorum.”

Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler, açıklamanın ardından adliyeden ayrılarak havalimanına geçti.

Editör: TE Bilisim