ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ/MENDUH ÇALIŞKAN- Bölge illerinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın katılımıyla ‘Türkiye İçin Değişim Başlıyor’ sloganı ile düzenlenen toplantılardan birisi de geçtiğimiz günlerde Van’da düzenlendi. ‘Van İş Dünyası Buluşması’ adıyla kentteki iş dünyası, STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda ekonomiye dair birçok konu konuşulurken Van TSO’nun ev sahipliği yaptığı toplantıda Van TSO Başkanı Necdet Takva, aynı zamanda moderasyonunu yaptığı toplantıda çok kritik noktalara vurgu yaparak taleplerini iletti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) konferans salonunda düzenlenen ‘Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Van İş Dünyası Buluşması’ kent adına çok önemli konuların konuşulduğu bir toplantı olarak tamamlandı. Bakan Albayrak’ın Türkiye’nin ekonomisi ve yeni yıldaki sürece dair değerlendirmelerini de paylaştığı toplantıka kentin iş dünyasının da katılımıyla Van’ın talepleri bakana iletildi. Toplantının ev sahipliğini ve moderasyonunu yapan Van TSO başkanı Necdet Takva, iş dünyası temsilcilerinin ayrı ayrı dinlenmesi öncesi bakana kentle ilgili önemli bir sunum yaptı. Van’ın ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayacak adımlar başta olmak üzere önemli talepleri iletti. Van’ın halı hazırdaki Tekel binasının kazandırılması gibi önemli konularda da bakanın çözüm müjdesi verdiği toplantıda Takva, 19 madde ile en önemli konularda bakandan destek talep etti. Van-Şırak Karayolu, Vergi Yapılandırması, Sicil Affı, İran Bankaları’nın şube açması, banka politikaları gibi önemli konuları dillendiren Takva, iş dünyasının tüm beklenti ve taleplerini ileterek Van’ın rahatlaması noktasında önemli bir Van fotoğrafını ve dosyasını bakanın önüne koymuş oldu.

TAKVA, KENTİN TALEPLERİNİ TEK TEK SIRALADI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) konferans salonunda düzenlenen, “Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Van İş Dünyası Buluşması” toplantısında kentin taleplerini dile getiren Takva, kentteki iş dünyasının taleplerini şu şekilde sıralayarak Bakan Albayrak’tan destek istedi. Takva, deprem sonrası tahakkuk eden vergilerin 3 yıl boyunca terkin edilmesi, diğer yılların faizsiz 60 aya bölünmesi, deprem sorası yapılan konut ödemelerinin iyileştirilmesi, finans sektörünün kent iş dünyasına destek olması, ekspertiz sorunu, sicil affı getirilerek, kara listelerin aklanması, kamu bankaları aracılığıyla düşük faizli kredi destekleri, İran bankalarını kentte açılması, banka müdürlüklerinin kentte yer alması, Van-Şırnak karayolunun tamamlanması, KSS, OSB ve İŞGEM gibi kümelenmiş alanların güçlendirilmesi, hazine arazilerinin üretime kazandırılması, defterdarlık hizmet binasının tamamlanması ve ikinci bir vergi dairesinin tesis edilmesi, tekel binasının, kültürel amaçlı tahsis edilmesi, kentin finansal açıdan yeniden yapılandırılması, Kapıköy Sınır Kapısı 24 saat esaslı hizmet verilmesi ve Van Gölü Kuzey Demiryolu hattı projesi tamamlanarak kente kazandırılması yönünde kenti taleplerini Bakan Albayrak’a iletti.

Editör: TE Bilisim