ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ- AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, kentteki önemli basın kuruluşlarını ziyaret ederek, önemli mesajlar verdi. “Önceleri isteyen, talep eden taraftık, şimdi tüm bu konuştuklarımı çözeceğimiz taraftayız.” Diyen Takva, gazetecilerle buluşmasında “Söylediklerimizi arşivlerden çıkarın. Bunları söylemiştiniz deyin. Hepsini çözeceğiz.” Dedi.

 

 

Kentte seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva, kentteki önemli medya kuruluşlarını ziyaret etti. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Basın Birliği, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı gibi basın kuruluşlarına giden Takva, adaylık sürecine dair gazetecilerle de görüş alışverişinde bulundu. VGC ziyaretinde sürece dair önemli mesajlar veren Takva, kazanması durumunda “İyi bir model olabiliriz” dediği başkanlık için önemli de proje çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Takva, “Biz bu kentte iyi işler yapabiliriz. Bunun önünde bir engel yok.” Şeklindeki ifadelere yer verirken, belediyenin çok büyük kaynakları olduğuna da vurgu yaparak: “Kaynakları itibariyle Van çok zengin bir il, o kaynakları kullanılabilir hale getirmek konusunda ne yazık ki kimsenin bir derdi olmamıştır. Bunu yapabiliriz, çok iyi fikirlerimiz var. Çok iyi projelerimiz var.” Dedi. Takva, gazetecilerle uzun yıllardır beraber çalıştıklarını ve kentin tüm sorunlarını gazeteciler aracılığı ile paylaştıklarını belirterek, arşivlerdeki o sorunları çözeceklerini ifade etti.

 

 

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’ni (VGC) ziyaret etti. Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ile bir araya gelen Takva, seçimle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Takva’yı VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, başkan yardımcısı Ömer Aytaç Aykaç, Genel Sekreter Bişar Ulutaş ve yönetim kurulu üyeleri Rıdvan Can, Şükrü Akyüz, Cemal Aşan, ağırladı. Takva, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde değişim ve dönüşümü yaratmak adına fikir alışverişinde bulunmak istediklerini ifade etti. Kenti yönetmek, kentin ihtiyaçlarını, halkın ihtiyaç duyduğu temel bilinen hizmetleri halka götürmek adına bir yola çıktıklarını ifade etti.

 

 

 

TAKVA’DAN VGC’YE ZİYARET

 

Takva VGC’de yaptığı konuşmasında, “Uzun yıllardır bu kentte çalışıyoruz. Biz de o heyecan ve ilgi var. Bunu yapabiliriz, bunu tekrar canlandırmak, gençlik meselelerine el atmak, insanların ihtiyaç duyduğu iş-aş alanlarını oluşturabilmek ve yerel yönetimlerin üstlenebileceği konuyu sizlerle konuşmak istiyorum. Tabi bunları kamuoyuna doğru bir şekilde aktarmak, insanları bu konuda bilinçlendirmek gibi önemli bir göreviniz var. Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’ni geçmişte olduğu gibi şimdi de olduğu gibi önemli bir araç, mekanizma ve kurum olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum.” dedi.

 

“NECDET TAKVA KİMDİ? BİR MESLEK ODASININ TEMSİLCİSİYDİ”

 

Toplum içerisinde söyleyen ve isteyen taraftarı ve böyle bir temsiliyet görevi yürüttüğünü belirten Takva, “Söyleyenleri dinleyen, talepleri karşılayan bir göreve talibiz. Bu aslında toplum nezdin de çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Necdet Takva kimdi? Bir meslek odasının temsilcisiydi. Dolasıyla başkan kendi kitlesi ve üyeleriyle halkın ihtiyaç duyduğu değişimleri, hizmetleri talep eden bir adamdı. İstediği kişiler kimlerdi, yerel yönetimlerdi ya da merkezi hükümetti. Bu konuda taleplerimizi söylüyorduk. Şimdi farklı bir alana geçiş talep ediyoruz. Artık söyleyenleri dinleyip, talep edilenleri yerine getirme konusunda bir görev talep ediyoruz. Bu insan hayatın da önemli bir çizgi, çok önemli bir değişimdir.”

 

 

ARŞİVLERDEKİ SORUNALRI ÇÖZME ZAMANI!

 

“Bu kadar bağıran, çağıran, muhalefet eden, isteyen, istemeyen bir adam şimdi bu isteyenleri, istenenleri dinleyen bunların da hayata geçirmesi konusunda bir icra alanına geçecek. Toplum bu dönüşümü sağlamalı, yani o insana bu insanlara, o ekibe bu şansı vermeli diye düşünüyorum. Sizin aracılığınızla söylediklerimiz yazdıklarımız sizin arşiviniz de duruyor. Günü geldiğinde çıkaracaksınız 2-3 yıl önce bakın siz bunları söylüyordunuz, bunları istiyoruz. Yani yerel yönetimden istiyoruz. Kümelenmiş iş adamlarının alt yapısını iyileştirin diyoruz. Ya da işsizlik sorununa radikal çözümler bulun istiyoruz. Şimdi halk size yetkiyi verdi buyurun yapın gibi bir söylem halk nezdin de karşılık bulmalı diye düşünüyorum. Arşivlere geçen o talepleri tek tek çözeceğiz” Diye konuştu.

 

 

TAKVA: İYİ BİR MODEL YARATABİLİRİZ

 

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’nin bir sivil toplum kurulu olduğu vurgusu yapan Takva, “Bizim siz gazetecilerle de bu kentte herkesle olduğu gibi kendimize dert ettiğimiz ortak sorunlarımız var. Başta barınma, gazetecilerin özgür çalışma ortamları, kentte kurdukları diyalog, ötekileştirmeden ve habere erişim noktasında özgürlükler gibi. Bu konuda çok samimi söylüyorum. Biz burada iyi bir model yaratabiliriz. Yani bu alanda faaliyet gösteren arkadaşların daha huzurlu, daha etkin ve daha kümülatif bir araya gelerek sorunların çözümleri konusunda umutla bakan bir yapı yaratabiliriz. Bu bizim için bir görev, tebliğ edilmiş bir görev ve sorumluluk, bundan da büyük onur duyuyorum. Bu samimiyetle de sizlerle birlikte hayata geçirmek istiyoruz.”

 

ÇOK İYİ PROJELERİMİZ VAR!

 

“Biz bu kentte iyi işler yapabiliriz. Bunun önünde bir engel yok. Belediyelerin yönettiği bütçelere bakıyorum, bu bütçelerle bu kentin tebaa sorunlarını, o bilinen beled olduğumuz hizmetlerle farklı açılımlar yaratabiliriz. Kaynakları itibariyle Van çok zengin bir il, o kaynakları kullanılabilir hale getirmek konusunda ne yazık ki kimsenin bir derdi olmamıştır. Bunu yapabiliriz, çok iyi fikirlerimiz var. Çok iyi projelerimiz var, önümüzdeki günler de kamuoyu ve sizlerle paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

 

TAKVA: KIRGINLIKLAR BİRİKEN ENERJİNİN ORTAYA ÇIKMASIDIR

 

Ak Parti’de tabanında kırgınlık olup olmadığı sorusu üzerine Takva, “Ak Parti’de ilk kendisine üye olmayan, yaptığı görev itibariyle zaman zaman politikalarını eleştiren bir adamın kendilerine üye yapmış olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşamaları gerekiyor. İşin fıtratı bu, ama kendi içlerinde yaşanmış bir takım kırılmalar var. Ben gelince benim üzerimden bu enerji açığa çıktı. Aslında ben bunu kendime yapılan bir eleştiri olarak görmüyorum.” dedi.

 

İYİLEŞTİREREK ÇÖZECEĞİZ

 

HDP ile AK Parti arasındaki farka dikkat çeken Takva kentteki oy oranlarını toparlama noktasında yapacakları ile ilgili olarak: “Bir kere halka şunu görmesini söyleyeceğiz: HDP’nin bir iktidar olma hedefi yok. Bunu 7 Haziran seçimlerinde belli etti. 7 Haziran akşamı hükümet ortağı olabilirdi. Ülkeyi yönetme iddiasını bıraktı. HDP o gün Ak Parti’yle ittifaka varız, yoksul halkımıza tercih ettiğimiz kitlelere ülkenin yönetimiyle söz sahibi yapacağız. Temsiliyet ve Bakanlık istiyoruz, deseydi. Durum çok farklı olurdu. Ama o gün bunu reddetti. Daha spesifik bölgesel bir güç odağına dönüştü, bu da onlara temsil ettikleri ulusun, halkın hizmet etme imkânını ortadan kaldırdı. Ama bizim ise bu ülke içerisinde birlikte yaşamın koşullarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Birçok problem var. İfade özgürlüğünde sorunları var. Bunları ne yapacağız, yok ederek inşa edemeyiz, iyileştirmemiz lazım. İyileştirerek dönüştürmemiz lazım. Toplumun yaşadığı bir sürü problemler var. Bunu nasıl yapacaksın iyileştireceksin.” dedi.

 

 

 

SEVİNÇ: SİZİNLE GÜZEL ŞEYLER OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

 

Geçmişte bugüne devam eden ilişkilerinin, bundan sonra da devam edeceği vurgusu Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, “Kentteki sorunları konuşuyoruz ama geçmiş dönemlerde muhatap konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti olarak etkin bir şekilde çalışmayı, yazım konusunda ve haber derleme konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Ama bununla birlikte sonuca ermesi adına sizin gibi değerlere ihtiyacımız var. Açıkçası sizinle birlikte güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Biz bekleyip görmek yerine, sizi bildiğimiz, tanıdığımız için bunu yapacağınıza, ortaya koyabileceğinizi açık ve net bir şekilde biliyoruz. Allah yardımcınız olsun.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim