Van genelinde seçim çalışmalarını sürdüren Necdet Takva, bir taraftan ziyaretler yaparken bir taraftan da kendisini ziyaret eden önemli isimlerle buluşuyor. Yoğun bir seçim kampanyası yürüten Takva’ya, kalabalık bir ekiple ziyaret gerçekleştiren isimlerden birisi de Van’ın önemli işadamlarından Gökçenay Group A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay oldu. Gökçenay şirket yöneticileri ve çalışanları AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’yı ziyaret etti. Takva ziyarette Van için büyük projeler üzerine çalıştıklarını, Van’ın mavi ve yeşilin kenti olacağını söyledi. Destek ziyaretinde kalabalık ekibe seslenen Takva, ilk kez yapacaklarını söyleyerek Van’da 1 Nisan sabahı itibariyle yeşil Van’ın startını vereceklerini söyledi. Kimseye iş sözü vermeyeceklerini ama iş alana yaratacaklarını sözlerine ekleyen Takva, Van’a dair büyük projelerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti. İşadamı Gökçenay da, Takva’nın hem Van hem de Van iş dünyasının temsiliyeti noktasında önemli olduğuna vurgu yaparak, “İnanıyorum ki Necdet Takva ile birlikte Van’ın hizmetler noktasında kazanımı çok büyük olacak.” Dedi.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’ya ziyaretler sürüyor. Adaylığından bu yana seçim ofisinde kentten önemli dinamikleri, aileleri, STK’ları ağırlayan Takva’ya bir ziyaret de iş dünyasının önemli isimlerinden geldi. Van Mermer markası ile Türkiye’nin de konuştuğu bir isim olan Gökçenay Group’un yönetim kurulu Yunus Gökçenay ve beraberindeki ekibin ziyaretinde Takva’ya destek mesajları verildi.

TAKVA: BU ADAYLIK SADECE BANA VERİLMEDİ, HEPİMİZE VERİLDİ

Kalabalık ekibi karşılayan Takva, kendisine ve adaylığına dair bilgiler verdi. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi aramasıyla başlayan süreci anlatan Takva, “Ben de sizlerle gibi daha birkaç hafta öncesinde kadar sıradan ve halktan bir isim olarak bu kentte hayatımı idame ediyordum. Bir teveccüh oluştu ve şu an sizlerle bu kentin yönetimi noktasında istişare ediyoruz. Elbette ki adaylığımız noktasında bir arka plan analizi yapılmış, bu konuda yapabileceğimize kanaat verilmiştir. Fakat bu noktada önemli bir ayrıntı var. Biz Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı sürecinde elde ettiğimiz tüm bu başarıları Vanlı sanayici, esnaf, tüccar ile başardık. Ben de bu adaylığı yine bu kentin iş dünyasının önemli isimlerine, yatırımcılarına, istihdam sağlayan isimlere verildiğine inanıyorum. Bu adaylık sadece bana değil, Yunus Gökçenay’a ve bu kentte onun gibi üretim yapan herkese verilmiştir. Bu hepimizin yeni bir Van inşası noktasında ortak bir görevdir.

TAKVA KAZANMA KONUSUNDA İDDİALI!

Ardından seçim çalışmalarına dair bilgi veren Takva, “Benim büyük hayallerim var. Van’a dair çok çılgınca, çok delice işler yapmak istiyorum. Şimdiden plan ve projelerimiz hazır. Farklı gruplarla, ekiplerle bu kent ve 13 ilçesi için uygulayacağımız projeler çalışıyoruz. Çok nitelikli ekiplerle bu kentin geleceğini çalışıyoruz. Bu noktada yapacağımız her şey şimdiden hazır gibi. Mesela işe Tepeden baktığınızda estetikten uzak, gri bir şehir olarak görünen Van’ın görüntüsünden başlayacağız. Daha önce sosyal medyada da yazdım. İlk olarak bu kenti yeşile çevireceğiz. Bunu da tüm kentte herkese çatılara yeşile boyama çağrısı ile start vereceğiz. Ardın da kentte devasa yeşil kuşak alanlar oluşturacağız. Bu kent bu kadar gri olmamalı. 31 Mart akşamında kazanacağımız seçimin ilk işi Nisan’da Erek dağının eteklerinde başlayacak bir yeşil seferberliği için çalışan iş makineleri olacak.

CUMHURİYET CADDESİ İÇİN YAYALAŞTIRMA SÖZÜ!

“Takva ayrıca: “Bununla birlikte yıllardır sırtımızı döndüğümüz Van Denizimize yakın olacağız. Sahillerimiz bu kentin bir turizm kentini hatırlatacak güzellikle proje ve donatılar ile şekillenecek. Yeşilimiz kadar mavimiz ile de ön plana çıkacağız. Çünkü bu kent bunu hak ediyor. Bununla kalmayacağız. Bu kentin ulaşım sıkıntısını çözeceğiz. Cumhuriyet Caddesi’ni yayalaştıracağız. Çevre Yolu’nu bitireceğiz. Alternatif ulaşım modelleri üzerinde çalışacak ve daha fazla iki üç caddede sıkışıp kalan bir şehir olmayı sürdürmeyeceğiz. Van yeni dönemde göl etrafında hilal şeklinde bir büyümenin yaşandığı bir kent olacak.”

“KİMSEYE İŞ SÖZÜ VERMEYECEĞİM! İŞ ÜRETECEĞİM!”

Öte yandan kazanmaları halinde çok adil bir yönetim anlayışı ile çalışacaklarını da söyleyen Takva, “Siz kıymetli kardeşlerime bunun sözünü buradan veriyorum. Benden işe alma sözü duymayacaksınız. Kimseye iş verme vaadim olmayacak. Ama ben iş üretme sözü veriyorum. Bunu daha önce yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve TOBB’un çağrısına destek verdik ve Van’da 20 bin civarında istihdamı bir yılda sağladık. Yatırımcılar getirdik, çağrı merkezleri kurulmasını sağladık ve Türkiye’de ilk 10’a girdik. Bunu Van TSO olarak başardık. Van Büyükşehir Belediyesi gibi büyük bir bütçeli kurumla çok daha iyisini yaparız. Her yıl on binlerce istihdam sağlarız. Biz bunu başarırız. Bu işi yaparız. Bize güvenin. Bizim hiç kimseyi partili olarak ayırmayacağımıza inanı. Çünkü biz belediye hizmetlerini ve kaynaklarını bu kentte yaşayanlar arasında adil paylaştıracağız. Herkes için çalışacak, parti ayrımı yapmaksızın bu kenti yöneteceğiz.”

GÖKÇENAY: SİZİN BU İŞİ BAŞARACAĞINIZA İNANIYORUM!

Takva’nın seçim ofisini ziyaret ederek kalabalık bir ekiple birlikte Takva'ya hayırlı olsun dileklerini ileten Yunus Gökçenay konuşmasında iş dünyasının vereceği desteğe değindi. Gökçenay: “Öncelikle adaylığınızın bu kent için bir fırsat olduğunu düşünenlerdenim. Çünkü biz sizi tanıyoruz. Kimsenin sizi bizi anlatmasına gerek yok. Yıllardır iş dünyasındayım. Sizin yönetiminize şahitlik ettim. Van TSO sürecinde Van halkı gibi ben de sizin yaptıklarınızı gördüm. Bunların tamamı bu kentte iyi bir yönetim yapacağınızın işaretidir. Başarılı işler yaptığınız, bu anlamda gelecek için de güven verdiğinizi söylemek isterim. Takva ismi bu kentte bir şeyleri kanıtladı. Anlattığı projeler ve çalışmaları bu kentte tüm kesimleri memnun edecek çalışmalar olarak da öne çıkıyor zaten.”

“BU SEÇİMDE VAN KAZANSIN”

Gökçenay ayrıca, “Ben kentte tüm dezavantajlara rağmen önemli yatırımlar yaptım. Hala ve her şeye rağmen Van’da yatırıma devam edip Van’da yaşıyorum. Sizin hep dediniz gibi bu kentte kalmaya da devam edeceğim. Fakat sadece ben değil tüm Vanlıların bu kentte yaşamak için istekli olması gerekiyor. Bunun yolu da mutlu olmaktan, kazanabilmekten, huzurlu olmaktan geçer. Bu kent son dönemlerde çok büyük kayıplar yaşadı. Önemli fırsatlar kaçırıldı. Diğer kentlerde çok büyük işler olurken biz bu süreçlerde çok şeyden mahrum kaldı. Haliyle artık tüm düşünceleri bir kenara koyup bu kente hizmet eden üzerinden bir fikir birliği yapmak gerekiyor. Bu seçim ideolojik bir seçim değil. Tercihler bu yönde olmalı. Bizlerin artık bu kente değer katacak isimleri seçmemiz gerekiyor. Buradakilere ve tüm Van’a çağrım bu seçimde Van’ın kazançlı çıkmasıdır.”

Editör: TE Bilisim