ŞEHRİVAN ÖZEL

Van’da son zamanlarda sıkça konuşulan vergi ve haraç toplama konusunda farkı kurum ve kuruluşlardan tepki ve açıklamalar gelmeye devam ederken DBP’den geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bir açıklama gelmiş ve Van Vailsi Doğan ve Van TSO Başkanı Necdet Takva sert bir dille eleştirilmişti. DBP yaptığı bir açıklama ile Rojava için toplanan yardımları Vali Doğan ve Başkan Takva'nın haraç olarak yorumladığını iddia ederek, Vali Doğan için de meşrutiyeti kalmamıştır şeklinde açıklama yapmıştı.

O açıklamanın yankıları sürerken Doğan ve Takva'dan resmi açıklama gelmezken, açıklamanın hemen sonrasında Başkan Necdet Takva sosyal medya sitesi twitter'daki hesabından eleştirilere göndermede bulundu. BDP'nin Vali'nin haraç mevzusundaki söylemlerine destek verdiği nedeniyle eleştirdiği Takva, eleştirilere ayrıca Kürt şair Cegerxwîn'in satırları ile de imalı göndermelerde bulundu.

İŞTE TAKVA'NIN O AÇIKLAMALARI

Takva twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi;

"Rojava, Şengal ve Kobani halkının başladığı günden bu yana acısını hissedip, destek ve yardım edenlerden olduk. Bundan sonra da olacağız. Bu halklar halkımız, insanımızdır. Ne bir övgü ne bir yergi bununla kıyaslanmaz. Ne bir onama ne de bir kınama buna karşılık gelmez. Ve şairin dediği gibi.. "Bın mınnet naçım cınnet, Herım cehennem azad u serbest..." (Cıgerxwin)"

DBP'NİN VALİ DOĞAN VE TAKVA İLE İLGİLİ O AÇIKLAMALARI:

Editör: TE Bilisim