ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ- Adaylığı açıklandıktan bu yana adından en çok söz ettiren belediye başkan adayı olan Necdet Takva, çarpıcı söylemleri ile dikkatleri çekmeye devam ediyor. Bir taraftan ilçeleri gezen ve seçmenle buluşan Takva, bir taraftan da yapacakları üzerinden söylemler geliştiriyor. Sosyal medyada da aktif bir şekilde yapacaklarını yazan Takva, vatandaşla da vaatler üzerinden istişareler yapıyor. Bir proje ekibiyle de açıklayacağı projeleri çalışan Takva, bu noktada en büyük dertlerinin gençler ve çocuklar olduğunu vurguluyor. Seçime 2 ay gibi bir zaman kala yoğun bir çalışma sürecine giren Takva, genç işsizliği bitirmek için ciddi çaba sarf edeceklerini söylüyor. Takva konuyla ilgili Şehrivan’a yaptığı değerlendirmede: “Biz bunu yerel yönetimlerin kaynaklarından ziyade daha çok yaratacağımız yeni istihdam alanları ve özel sektör üzerinden oluşturulacak istihdam alanları üzerinden yapmayı planlıyoruz.” İfadelerine yer verdi.” Sözlerine de yer vererek konuyla ilgili hassasiyetinin bir kez daha altını çizdi.

31 Mart yerel seçimlere kısa bir süre kala partilerin çalışmaları devam ediyor. Partilerin büyükşehir ve ilçe adayının açıklamasının ardından Van siyasetinde de hareketlilik başladı. Ak Parti cephesinde ise seçim çalışmaları devam ederken ilçe adaylarının da açıklanmasıyla birlikte ilçelerde de seçim hareketliliği start aldı. Van’da partilerin seçim çalışmaları devam ederken, Ak Partinin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Şehrivan Gazetesine açıklamalarda bulundu.

TAKVA: İNSANLARIN REFORMA İHTİYAÇLARI VAR

Takva, gazetemize yaptığı açıklamasında vaatlerinden bahsetti. Takva, öncelikli işlerinin şehri yeniden kurgulamak olduğunu söyleyerek, “Son yıllarda alınan göçle birlikte inanılmaz derecede irileşti kentimiz. Nüfus kent üzerinde özellikle yoksullukla ciddi bir baskı oluşturdu. Yine kentleşme anlamında dezavantajlı gurupların kendilerini huzurlu hissedecekleri bir kent yaşamına ihtiyaçları var. Dolayısıyla kent ihtiyaçları bir yana kentte yaşayan insanların kendilerini huzurlu hissedecekleri bir reforma ihtiyaçları var.” Dedi.

“GENÇLERİN YOKSULLUĞU EN ÖNEMLİ SORUNLARIN BAŞINDAN GELİYOR”

Takva, kentte iki ayrıcalıklı kesim olduğunu belirterek, “Bu kesim çocuklar ve yaşlılar olarak tanımlanmalı. Onların yaşamlarını huzurlu bir şekilde inşa edecekleri alanlar oluşturulmalı. Kent yoksulluğu ve gençlerin yoksulluğu en önemli sorunların başından geliyor. Yerel yönetimler bütün proje ve geleceğe yönelik vaatlerini özellikle genç işsizlerin istihdama yönelebilecekleri alanlara yönelmesi gerekiyor. Çalışmalarımızı bunların üzerine yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

TAKVA: 60 BİN CİVARINDA GENÇ İŞSİZİMİZ VAR

Kentin ayrıca stadyuma, otogara, çevre yoluna, trafiği rahatlatacak dokunuşlara ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Takva, “Ama işkur’a bağlı şu anda 60 bin civarında genç işsizimiz var. Ayrıca kentte kümelenmiş halkında bir yoksulluğu söz konusu. Bizler kentsel tarım alanlarını oluşturarak bu yoksulluğu ortadan kaldıracak ve ailelerin asgari düzeyde bir gelir elde edebileceği bir yaklaşıma ihtiyacı var. Özel sektöründe desteği ile yeni iş alanları oluşturmak suretiyle gençleri iş sahibi yapmamız gerekiyor. Bizim projelerimizin içerisinde gençlerin 20 binin bir yıl gibi kısa bir vadede istihdam edilmesi var. Biz bunu yerel yönetimlerin kaynaklarından ziyade daha çok yaratacağımız yeni istihdam alanları ve özel sektör üzerinden oluşturulacak istihdam alanları üzerinden yapmayı planlıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“CİDDİ BİR DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Takva, “Bu insanların geneli niteliksiz. Bizim en büyük amaçlarımızdan bir tanesi de niteliksiz iş gücünün istihdamına yönelik tekstil alanına bir açılım yapmamız gerekiyor. Yine eğitimli genç insanlarında hızlı bir şekilde istihdam edilmesine katkı sağlayacak çağrı merkezleri konusunda hükümetin bölgesel alanda ciddi bir desteğe ihtiyacımız var. Bunları yapabileceğimize inanıyoruz.” Dedi.

TAKVA: ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Takva son olarak şu ifadelere yer verdi: “Dediğim gibi çocuklar ve yaşlılar önceliğimiz arasında. Çocuklar bizim geleceğimiz yaşlılar ise bizim gideceğimiz alan. Bizim bu kentte çocukların ve yaşlıların kendilerini güvende hissedebilecekleri alanların oluşturulmasını için yerel yönetimler olarak çaba sarf edeceğiz. Yerel yönetim, kamu ve özel sektör üçgeni çerçevesinde bizim bu istihdam meselesini de çözmemiz lazım. Eğer çözülmezse önümüzde çok daha derin sorunların olacağı gerçeği var.”

MADDE BAĞIMLILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ…

Madde bağımlılığı hızlı bir şekilde artarken, yaş ortalaması da her geçen gün düşüyor. Gençlerimiz enerjilerinin büyük bir kısmını kahvehanelerde geçiriyor. Bu muazzam bir fırsat aynı zamanda muazzam bir tehditte oluşturuyor. Bizim bakış açımız hızlı bir şekilde bunu fırsata dönüştürmektir.

Editör: TE Bilisim