ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ- AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’nın uzun süredir hazırlığı yapılan seçim ofisi açıldı. Cumhuriyet Caddesi’nde seçime özel olarak kurulan seçim ofisinin açılına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve bir çok siyasetçi ile birlikte yoğun bir halk katılımı oldu. Ofis açılışında AK Parti’nin adaylarına tam destek açıklaması yapan Kurum, Necdet Takva’nın projelerine de destek vererek, o projelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Takva da aynı toplantıda halka seslenerek: “Biz size xulam olacağız, size reislik yapmayacağız, size başkanlık yapmayacağız, size hizmetkârlık yapacağız.” diye konuştu

AÇILIŞTA GENÇLER KÜRTÇE ŞARKI EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİ

Van Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, 31 Mart yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarının yürüteceği seçim ofisi açılışı öncesi vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Açılış öncesi gençler seçim ofisi önünde Van Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’nın Kürtçe seçim şarkısı eşliğinde halay çekti.

KURUM: ADAYLARIN PROJELERİNE DESTEK VERECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Van Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Necdet Takva’nın seçim ofisi açılışına katıldı. Seçim ofisi açılışı öncesi kısa bir açıklama yaparak seçim ofisinin hayırlı olsun temennisinde bulundu. Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva ve diğer belediye başkan adaylarının projelerine destek vereceklerini açıkladı. Daha sonra seçim ofisinin kurdeleye kesimi yapılarak açılışı gerçekleştirildi.

TÜRKMENOĞLU: KARDEŞ BİRLİĞİNİ OLUŞTURACAĞIZ

Seçim ofisinin açılışı yapıldıktan sonra açıklamalarda bulunana Van Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seçim manifestosunun içeriğinde 10 maddenin çevre şehircilikle ilgili olduğunu ve çok kıymetli olduğunu ifade etti. Türkmenoğlu, “Hedefimiz 2023, daha iyi belediyecilik yapacağız. Biz sizler ilk kıvılcımı buradan başlatıyoruz. Biz Van Büyükşehir Belediye Başkan adayımız ve diğer ilçe belediye başkan adaylarımızla şehrimizi ekonomik yönden kalkındıracağız. Şehirde istihdamı sağlayacağız. İnsanların gönüllerine dokunacağız. Kardeş birliğini oluşturacağız.” diye konuştu.

TAKVA: BİZ SİZE ‘XULAM’ OLACAĞIZ

Van Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Van’ın Truva, Hattuşa ve Tuşba diye adlandırılan Anadolu üçlemesinin en önemli şehirlerinden biri olduğunun altını çizdi. Takva, Seçim ofisinde bulunan Van halkının kadim geçmişiyle, kadim tarihiyle önemli olduğu vurgusu yaptı. Takva, “31 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediyesi ile beraber 13 ilçemizi kazanarak Van’ın makus tarihini ve kayıp yıllarını tekrar kazanmak üzere hep birlikte çalışacağız. Bu vesile ile merkezi hükümetin enerjisini tüm sorunlarımızı ortadan kaldırmak üzere şehrimize taşıyacağız. Ben bunun sözünü size veriyorum. Biz Van’ın sorunlarını biliyoruz, çevre yolu konusundaki kavgalarımızı sizler biliyorsunuz.

KAPILARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ!

“Deprem sonrası afet konutları sürecini hepiniz yakinen biliyorsunuz, bu konudaki yaklaşımını birlikte verdiğimiz mücadeleyi sıkıntılı süreçleri hepiniz biliyorsunuz. 31 Mart’tan sonra bu süreci hep birlikte aşacağız ve hep birlikte yeni bir sayfa açacağız. Son 10 yılda farklı partiler yönetimsel anlayışı içerisinde yöneticilerin bu şehir de ulaşılamadığını hepiniz biliyorsunuz. Aynı zamanda sorunlarımızı dile getirmek için de o yöneticilere ne ulaşabildiler ne de ulaşılabildiler biz ulaşılabilir olacağız. Kapıları ortadan kaldıracağız. Dokunulabilir olacağız ve Türkiye’nin en ulaşılabilir yerel yönetim anlayışıyla ulaşılabilir belediye başkanları olacağız. Biz size xulam olacağız, size reislik yapmayacağız, size başkanlık yapmayacağız, size hizmetkârlık yapacağız.” diye konuştu.

KURUM: TAKVA’IN PROJESİNE DEĞİNDİ

Necdet Takva’nın seçim ofisinde çevre yolu, kentsel dönüşüm gibi konuların tek tek altını çizen söyler söyleyen Kurum, Takva’nın hazırladığı projelere de değindi. Kurum o projeleri Takva’dan bizzat dinledikten sonra: “Sektörel dönüşüm kapsamında Van’daki sanayinin arttırılması, istihdam kapısının arttırılması adına sayın başkan adayımızın projeleri var. Diyor ki, “Mermercileri bir araya toplayalım, çimentocuları bir araya toplayalım, taş ocakları üreticilerini bir araya toplayalım, yeni sanayi alanları açalım, vatandaşımıza yeni istihdam kapıları açalım.” Bakanlık olarak 2023 yılı hedefimiz, tüm şehirlerin mekânsal planlarını yapmak. Bu planları da artık hakkaniyet çerçevesinde ve şehrin ihtiyaçlarını gözetecek şekilde yapmak olacaktır. Bu çerçevede sektörel bazda Van’ın ihtiyaçları neyse mermercilerin, tekstilcilerin, ahşap üreticilerinin ve tüm sektörlerin ihtiyaçları neyse bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeni sanayi siteleri inşa edecek ve şehrin içinde kalmış eski yıkık metruk dönüşüm alanlarını sanayi sitelerini şehrin dışına çıkarmak suretiyle şehrin yaşam kalitesini arttıracağız.” dedi.

KURUM: ADAYLARIMIZIN YANINDAYIZ, ARKASINDAYIZ, DESTEKÇİSİYİZ

Takva’nın 5 yıllık süreçte Van’a hizmet etmek için var gücüyle çalışacağını ifade eden Kurum, “Takva, gece gündüz demeden her kapıyı aşındıracak, her kapıya gidecek, her talebi üstesinden gelmek suretiyle karşılamaya gayret gösterecek. Biz Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Necdet Takva, İpekyolu Belediye Başkan adayımız Muhsin Aydın, Edremit Belediye Başkan adayımız İsmail Say ve Tuşba Belediye Başkan adayımız Salih Akman’ın yanındayız. Arkasındayız, destekçisiyiz. Biz Van’ın yanındayız. Van’ın ihtiyacı olan her doğru projenin hakkaniyet çerçevesinde vatandaşın rızası çerçevesinde her projenin yanındayız. Biz 31 Mart seçimleri için size hizmet etmeye talibiz. Sizin desteğinize almaya talibiz.” diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim