Önder ALTINAL – Şehrivan İSTANBUL


 

Van Dinamik Sanayici İşadamları Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın, İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na Müjdat Çelik ve son olarak Proje Başkanı Ramazan Temizer ve Proje Koordinatörü Şule Gökırmak toplantı sonrası özel açıklamalarda bulundu.

ÇİFTÇİ: TÜM DÜNYA VAN’I TANIYACAK

Toplantı sonrası konu ile ilgili gazetemize konuşan Van Dinamik Sanayici İşadamları Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, Van Kahvaltısı tanıtımının ikinci durağı olan İstanbul’da çok önemli bir toplantının düzenlendiğini belirterek, “Bu Van için çok önemli süreçtir. Van kahvaltısı ile birlikte bugün Van’da bir sektör oluşmuş durumda, Van kahvaltısı ile bütün dünyaya bütün dünyaya ün saldı. Bu kahvaltıyı Türkiye’nin sınırları dışın taşımaya çalışıyoruz. Van kahvaltısının aynı zamanda barış sürecini de çok anlamlaştıracağına inanıyorum. Herkesin Van’da destek vermesi son derece mutlu edici bir durumdur. Artık Van’ı dünya tanıyacak. Dünya konuşacak. Halkımızın buna çok ilgi göstereceğine inanıyorum. Buradan bir çağrıda bulunarak 1 Haziranda tüm Van halkının gelip kahvaltısını yapmasını istiyoruz” dedi.

AYDIN: VAN DÜNYAYA AÇILAN KAPIDIR

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın Van’ın Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, “Van Asya’nın dünyaya açılan kapısıdır. Her şeyden önce bunu kabul etmemiz gerekiyor. Van çok önemli kültürlere, tarihlere hizmet etmiş bir şehirdir. Daha öncede farklı animasyonlarla ve farklı araştırmalarla kendini dünyaya duyurmuş bir ilimiz. Van canavarıyla, Van denizi suyunun cilde olan faydası ile kendini dünyaya duyurmuş bir il ama bu kahvaltı olayı çok önemli. Dünyada hızla gelişen bir turizm dalıdır. Van burada Türkiye’de bir ilki yapıyor. Hatta dünyada bir ilki yapıyor. Van kahvaltısında bulunan ürünlerin tamamı otantik ürünlerdir. Bununla birlikte Van’ın markasını dünyaya duyurmak için bir rekor denemesi yapıyor. Bizde Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği olarak buna katkıda bulunmak istiyoruz. 1 Haziranı iple çekiyoruz. İnşallah o zamanda Van’da olacağız ve bunu destekleyeceğiz. Bunun çok başarılı olacağına inanıyorum. Dünyada çığır yaratacak bir faaliyet yapılıyor. Van kahvaltısı Van’ı ve Türkiye’yi çok hızlı bir şekilde öne çıkaracaktır. Bizde bunun içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz.” Diye konuştu.

ÇELİK: HASRET KALDIĞIMIZ BÜTÜNLEŞME GERÇEKLEŞTİ

Yıllardır hasret kaldıkları bütünleşmeyi İstanbul’da gördükleri için mutlu olduklarını söyleyen İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na Müjdat Çelik “Öncelikle Van Ticaret Odamızı ve Ticaret Odası Başkanı Necdet Takva’nın böyle bir organizasyona öncülük etmesi bizleri çok sevindirdi. Burada asıl mesel şudur; Van’ın siyasileri, bürokratları ve Van’ın önde gelenleri bu kahvaltı için bir araya gelmişlerdir. Aslında bizleri memnun eden tabiatıyla bu olaydır. Yıllardan beridir hasret kaldığımız bütünleşme olayı bugün burada gerçekleşti. İnşallah 1 Haziran’da bu kardeşlik daha da pekiştirilecektir. Bu tablodan dolayı çok mutluyuz ve emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. Bizim başından beridir bu projeye her türlü desteklerimiz oldu ve Haziran 1’e kadar da bu desteklerimiz devamda edecektir. Başta sayın valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve rektörümüz ticaret odası olarak geldiler bizde vakıf olarak bir akşam yemeğinde bir araya geldik ve çokta güzel konulara değindik. Her zaman için bizim katkılarımız var ve var olacak. Özellikle İstanbul’dan çok sayıda yakınlarımızı dostlarımızı kahvaltıya davet edeceğiz. Asıl amaç 20 bin kişilik kitleyi orada yakalamak olacaktır. Bu yüzde biz İstanbul’daki vakıf yöneticilerin, federasyonların, derneklerin ve iş adamlarının çok büyük katkıları olacaklarıdır. Guinness rekorlar kitabına girmek bizim için çok önemli bir yer teşkil ediyor ve bizlerde gerek ilgili inşallah göstereceğiz” dedi.

“PROJE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK”

Türkiye’de bulunan 81 bir ilden bir tanesi olan ve cazibeye sahip olan bir ilimizin rekorlar kitabına girmesi çok önem arz eden bir durum olduğunu belirten Çelik, “Dolayısıyla sadece Türkiye’de değil Dünya’da Van tanınmış olacak. Türkiye’nin ve bunun yanı sıra birçok ilin Dünya’da tanınması gibi Van kahvaltısı da artık dünya da çok iyi bir şekilde tanınacaktır. Bu rekor kırıldıktan sonra dünyanın çeşitli ülkelerinden insanlara rekorlar kitabını açtıkları zaman bu rekorun Türkiye’de Van’da olduğunu bilecektir. İşte o zaman merak edecekler ve Van’ı araştırmaya gelip görmeye başlayacaklardır. Özellikle turizm ve ekonomiye büyük katkılar sağlanacaktır. Bundan sonra yatırımlar daha da artacaktır bunun yanı sıra kitapta gördükleri kahvaltıyı insanlara Van’a da gelip tadacaklar ve tanımaya çalışacaklardır” diye konuştu.

Son olarak konuşan Proje Başkanı Ramazan Temizer ve Proje Koordinasyonu Şule Gökırmak ise şu sözlere yer verdi:

PROJE KOORDİNATÖRÜ ŞULE GÖKIRMAK:

Van kahvaltısı çok lezzetli bir kahvaltı türüdür. Bizlerde bu lezzetli kahvaltı öncelikle Van basınında, ulusal basında ve dünya basınında tanıtmak amacındayız. Proje Başkanımız Sayın Ramazan Temizer ile birlikte bende proje koordinatörlüğü yapıyorum. Umarız çok güzel bir sunum yapacağız ve Guinness rekorlarına gireceğiz. Bu aynı zamanda Van kahvaltısını da marka haline getirecektir. Biz Rescate oteller olarak burada yer alıyoruz. Sizlerin de bu projeyi yalnız bırakmadığınız için sizlere de teşekkür ederiz.

PROJE BAŞKANI RAMAZAN TEMİZER:

Müjde hanımın biraz mütevazi davrandılar ama bu projede en çok emek harcayanlardan birisidir kendileri. Bizler Türkiye’nin en doğusunda bulunana en güzel şehirden, Türkiye’nin en batısında bulunan en güzel şehrine geldik. Yine aynı şekilde çok güzel bir değerimiz olan kahvaltımızı burada değerlendireceğiz ve dünyaya da tanıtmış olacağız. Guinness rekorlar kitabına girmemiz ile birlikte Van olarak artık kabuğumuz ciddi anlamda kıracağımıza inanıyorum. Bu yeni başlangıçlara hep birlikte katılmamız elbette ki çok güzel bir tablo ortaya koymaktadır. Ve Van resmi kurumlarıyla, STK’larıyla, yerel ve ulusal basınıyla çok uzun aradan sonra tekrardan hep birlikte bulunuyor. Bugün itibariyle ben Guinness rekorlar kitabına girdiğimizi düşünüyorum. Çünkü bu birliktelik ve bu aheng Van’a çok şey kazandırmıştır. İnşallah 1 Haziran’da da misafirlerimizi çok iyi bir şekilde karşılayacağız.

Editör: TE Bilisim