Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın başlayacak iki günlük Diyarbakır gezisi öncesi merakla beklenen sorunu yanıtı belli oldu. Erdoğan, Diyarbakır ziyaretinde Osman Baydemir sürprizi yaşayacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Erdoğan'ı havaalanında karşılayacağı öğrenildi. Erdoğan'ın da Baydemir'i makamında ziyaret edeceği belirtildi.

Diyarbakır ziyaretinde valiliği de ziyaret edecek olan Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı MesudBarzani ile 360 çiftin evleneceği düğüne ve açılışlara katılacak.

360 çiftin evlendirileceği törende İbrahim Tatlıses ile 37 yıldır Türkiye'ye gelmeyen Şivan Perver birlikte türkü söyleyip ilk defa düet yapacak. Düğünü organize eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nikahı kıyması için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i davetetti.

Tarihi buluşmayı Milliyet'ten izleyin

Milliyet, Diyarbakır'daki tarihi buluşmayı deneyimli muhabirleri Abdullah Karakuş ve Namık Durukan'la izleyecek. Karakuş ve Durukan, Erdoğan'ın temaslarını, Barzani'nin yıllar sonra Diyarbakır'da nasıl karşılanacağını, Türkiye'ye uzun yıllar sonra ilk kez ayak basan Şivan Perwer'le ilgili izlenimlerini aktaracak.

 
Etiketler: diyarbakır, baydemir, 360, E.T., Irak, Aile, kuzey, türkü, tarihi, gezisi, Sosyal, Barzani, Türkiye,tatlıses, Diyarbakır, Kuzey Irak, Türkiye'ye, Büyükşehir, belli oldu, Şivan Perwer, Mesud Barzani, Osman Baydemir, Tayyip Erdoğan, belediye başkanı, İbrahim Tatlıses, Abdullah Karakuş, büyükşehir belediye,Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,


Editör: TE Bilisim