Tarihi yapının kentte kazandırılması adına sürekli dile getirilmesi rağmen herhangi bir adım atılmamasının ardından kente gönül veren gönüllüler, sosyal medya üzerinden #VanaSahipÇık hanstag ile tarihi binanın kentte kazandırılması adına kent gönüllüleri gündem oluşturdu. Kent gönüllüleri sosyal medyada açtıkları hanstag ile tarihi binanın kültür amaçlı kentte yakışır bir şekilde restore edilmesini talep ederken, çok sayıda kişide destek verdi. 

KÜLTÜR SANAT VE SOSYAL ALAN OLARAK KULLANILSIN!

Konuya ilişkin Şehrivan Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Van Gölü Aktivistleri, tarihi yapının kentte kazandırılması gerektiği ifade etti. Aktivistler, tarihi yapının kent tarihi ve turizm açısından önem teşkil ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Van'ın en işlek yerinde ve merkezi konumda olan gerek tarihi geçmişi gerek mimari yapısı ile Van'ın hafızasına kazınan, Van'ın için ihtiyaç duyulan, kültür sanat ve sosyal çalışmaların yapılacağı bir merkeze dönüştürülmesi oldukça önem arz etmektedir”

AKTİVİSTLER: KENT KÜLTÜRÜNÜN YANSITILMASI ADINA ÖNEMLİ

Aktivistler, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Yine çevre şehircilik bakanlığı hazırlanan 2020-2023 Ulusal Akıllı şehirler Stratejisi ve Eylem planı genelgesi yayınlandı. Bu eylem planı çerçevesinde bu tür kültür merkezi olabilecek yerlerin halkın kullanımına sunulması şehrimizin kültürünü yansıtılması sahiplenilmesi ve sürdürülebilmesine de imkân tanıyacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim