Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Van’da kurumlarda çalışma süresi dolan taşeron işçilerin ‘güvence’ çığlığı devam ediyor. Özellikle Milli Eğitim bünyesinde çalışanlar her an işten çıkarılma korkusu yaşarken kent genelindeki işçileri özellikle büyükşehir olduktan sonra bir korku yaşanıyor. Bir ara ödenek olmadığı için işlerine son verilen fakat daha sonra yeniden geçici olarak işe alınan Milli Eğitim çalışanları yine seslerini duyurmak için sokaklardaydı!

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan 50’ye yakın taşeron işçisi işlerinin güvencesizliğinden dolayı Hz. Ömer Camii önünden toplandı. İlk olarak Valilik makamına giderek Valiyle görüşmek isteyen işçiler valilikten randevu aldı. Daha sonra sıkıntılarını dile getirmek için Beşyol mevkiinde toplanan işçiler, “Bu taşeronluğa son verilsin artık. İş güvencesi istiyoruz” dedi.

ERDEM: HUZURSUZUZ!

Güvenceli iş isteyen taşeron çalışanlarından Kaya Erdem zor şartlar altında çalıştıkları için tatil günlerinin olmadığını söyledi. 4 aydan bu yana parça parça verilen maaşlardan dolayı isyanlarını dile getiren Erdem, “Bundan sonraki günlerde ne olacağı konusunda bize kesin bilgi verilmiyor. Bizde bu yüzden yetkili tüm yerlere giderek sesimizi duyurmaya çalışacağız. Çıkarılıp çıkarılmayacağımız konusuna gelince bu konuda da bizlere bir şey söylemiyorlar. 4 aydır evimize ekmek parası götüremiyoruz. Maaşlarımız düzensiz bir şekilde veriliyor, geç veriliyor ve bizlerde bu konuda hem rahatsızlık çekiyoruz hem de mağdur oluyoruz. Yani anlayacağınız tam anlamıyla huzursuz. Bizim niyetimiz kırıp dökmek, hakaret etmek ya da başka bir şey değil biz sadece ekmek parası kazanmak ve mağdur olmak istemiyoruz” dedi.

BASIN İÇERİ ALINMADI!

Daha sonra seslerini duyurmak için ellerinden gelenini yapacaklarını belirten işçiler AK Parti il başkanına yürüdüler. AK Parti il başkanı önünde bir süre bekleyen işçiler İl Başkanı Abdullah Aras ile görüştüler. İşçilerin sıkıntılarını dinleyeceklerini ama bunu basına kapalı yapılacağını kendilerine söylendiğini belirten işçiler bir süre basının içerisi alınmamasından dolayı beklediler. Ancak basının içeri alınmaması diretilince taşeron işçiler Başkan Aras ile görüşmek için parti binasına geçtiler. İçeride ne konuşulduğu bilinmediği için taşeronlar için ne yapılacağı konusunda kesi bilgi elde de elde edilmedi.

Editör: TE Bilisim