9 Yıldan bu yana Van’da taşeron işçi olarak çalışan 304 taşeron iççisi işsiz kalmanın üzüntüsü içerisinde. Ödenek olmadığı gerekçesiyle Nisan ayında i,şten çıkarılacağı söylenen işçilerden yetkililere çağrı. Taşeron işçiler adına basın açıklaması yapan Hak İş Hizmet – İş Sendikası Van Şube Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Efeoğlu, bu insanların uzun yıllar emek verdikleri işlerinden çıkarılmaları durumunda büyük sıkıntıların yaşanacağını belirtti.

Efeoğlu, “İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğünde taşeron işçisi olarak 9 yıldan bu yana çalışmakta olan 304 kişi son günlerde işten çıkarılmayla karşı karşıya kalmışlardır. Sendika yönetimi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkililerle yaptığımız görüşmelerde ödenek olmadığı için Nisan 2014 sonunda 304 işçinin işten çıkarılmayla karşı karşıya kalacaklar. Bu insanlar uzun yıllar emek verdikleri işlerinden çıkarılırsa büyük sıkıntılar yaşayacaklardır. Çalışan bir insana yapabilecek en büyük kötülük işten çıkarılmasıdır.” Dedi.

“DUYARLILIĞA ÇAĞIRIYORUZ”

Çalışanlar olarak hiç kimseye bir art niyetlerinin olmadığını söyleyen Efeoğlu, “Biz çalışanlar olarak hiç kimseyle hiçbir alıp vereceğimiz yoktur. Hiç kimseyle bir art niyetimiz yoktur. Tek talebimiz tek beklentimiz yıllardır çalıştığımız işyerinde yine işimize devam etmektedir. Bu konuda Van milletvekillerimizi, Van Valiliğini, İl Başkanını, Milli Eğitim Müdürlüğünü ve yetkilileri bu konuda duyarlılığa çağırıyoruz. Bir insanın işsiz kalmasını, evine ekmek götürmemesini, ailesine, çocuklarına karşı mahcup olmasını herhalde her insan düşündüğünde ne kadar acı bir durumun olduğunu fark edebilir. Yetkililerden sadece böyle düşünmelerini talep ediyoruz. Daha önce İl Özel İdaresine gelen ödenek sadece Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilirse bu sıkıntı çözülecektir.” Dedi.

“HAKKIMIZI KANUNİ YOLLARDAN ARAYACAĞIZ”

Çalışanlar olarak sonuna kadar haklarını kanuni yollardan arayacaklarını söyleyen Efeoğlu, “Bundan başka bir beklentimiz, başka bir hesabımız ve talebimiz yoktur. Bu talepte hakkımız olan bir taleptir. Bizler kesinlikle şiddetten, kırıp dökmekten yana değiliz. Ama hakkımız olanı da almak için hiçbir şeyden geri kalmayacağımızın da bilinmesini istiyoruz.” Şeklinde konuştu.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim