Gençlik merkezleri 2015 değerlendirme ve 2016 planlama toplantısı yapıldı.

 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Gençlik merkezleri 2015 değerlendirme ve 2016 planlama toplantısı’ yapıldı. 2015 yılından gençlik merkezlerinin yapılmış olduğu çalışmalar anlatılırken, 2016 yılının ise planlaması yapıldı. Toplantıya katılan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Türkiye’nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu belirterek,  gençlerin ülkenin geleceğinde söz sahibi olması için gençlik merkezlerine önem verdiklerini ifade etti.  

 

Toplantıda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ülkede en önemli bakanlıklar bir tanesi olduğunu ifade etti. Taşyapan, “Bu bakanlığımızın en önemli teşkilatları da, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüleridir. Gençlik ve Spor il müdürlükleri bildiğiniz gibi son yapılanmadan sonra gençlik hizmetler ve spor il müdürlükleri olarak sınıflandırıldı. Gençler toplumumuzun büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Sporda gençliğin aktivitelerinden bir tanedir ama gençliğin tek aktivitesidir. Bu yüzden gençlik merkezlerimizi, spor merkezlerimize önem vermekteyiz. Yeni yapılanma ile birlikte daha çok önem verip oralara hem nitelik hem de nicelik olarak daha iyi duruma getirmenin çabası içerisindeyiz.” Dedi.

 

TAŞYAPAN: GENÇ NÜFUS BÜYÜK BİR ZENGİNLİKTİR

Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Taşyapan sözlerine şöyle devam etti: “Genç bir nüfusa sahibiz bu aslında bizim için büyük bir zenginlik ve varlıktır. Bugün bazı ülkeler nüfusları yaşlandığı için nüfusu yeniden gençleştirmek için çok büyük yatırımlar yapmaktadır. Ancak bu akşamdan sabaha olabilecek bir şey değildir. Dolayısıyla bu uzun yıllar gerektiren bir çabadır. Bizler ülke olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. Van olarak daha genç bir nüfusa sahibiz. Bugün ilk ve orta öğretimde 330 bin öğrencimiz okuyor. Bu sayı birçok ilimizin nüfusundan fazla, ayrıca 30 binde üniversite öğrencimiz var. Bunlar hem eğitimli hem de nitelikli gençler topluluğu. Bunun için biz bu nüfusu örgün okul çağı içinde ve onun dışındaki zamanlarında çok iyi bir şekilde faaliyetler ve yetenekler ile anlatmamız gerekiyor.”

 

“MERKEZLER ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”

Gençlik merkezlerinde gençlerin daha donanımlı olması için çalıştıklarını ifade eden Taşyapan, “Gençlerimizin enerjisini hem iyi kanlize etmemiz lazım hem de eğitimlerine katkı sağlamamız gerekiyor. Bu öğrenciler mezun oldukları zaman ayrıca birçok donanımı da yanlarında taşımaları gerekiyor. Bu anlamda gençlik merkezlerimiz çok önemli bir görev üstleniyorlar. Buradaki arkadaşlarımızın yapmış oldukları görevlerde sadece devlet memurları olarak yapılan rutin memurluklar değil ayrıca gönüllülük esasına bağlıdır. Bu anlamda gençlerin donanımlı ve ailelerine layık evlatlar olmaları için büyük çaba gerektiren bir iştir. Bu yüzden bu değerlendirme toplantısı da yıllık olarak neler başardık, neler başaramadık, neleri daha iyi yapabiliriz diye hem gençlerimizi hazırlarken, onlara da milli ve manevi değerini kazandırmış, ülkenin geleceğinde söz sahibi olacakları yıllara onları daha iyi hazırlamanın gayreti içerisindeyiz.” Sözlerine yer verdi.

 

“TÜRKİYE’NİN EN GENÇ NÜFUSUNA SAHİBİZ”

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva konuşmalarında, Van’ın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip kentlerinden bir tanesi olduğuna vurgu yaptı. Takva, “Genç nüfus bakımından ilk üçteyiz. Dolayısıyla bu genç enerjiyi etkin, verimli ve nitelikli insan gücüne dönüştürebilmek için gençlik spor il müdürlükleri, Bakanlığımızın ve illerimizde kurulan Gençlik Merkezleri’nin önemini bir kat daha arttırıyor. Özellikle Van’ın bu gençliğini daha etkin, daha nitelikli bir sinerjiye dönüştürmek için gençlik merkezlerinin varlığını çok fazla önemsediğimizi ve çok faydalı olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Van TSO olarak, bu konuda yürütülecek faaliyetlerin farkındayız. Bunun için elimizden gelen her türlü katkıyı, her platformda sunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Özellikle gençleri geleceğe hazırlamak, onları nitelikli bir birey haline getirmek ve o enerjiyi toplumsal kalkınmaya, verimliliğe yönlendirebilecek çabaların çok değerli ve kıymetli olduğunu, belki de Van’ın diğer 81 ilden daha fazla çalışmalara ihtiyacı olduğunun vurgusunu yaparak hepinize başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

54 KURSİYERE BELGE VERİLDİ

Toplantıda konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da, 2015 yılında spor alanında 264’i gençlik hizmetlerinde 886 olmak üzere toplamda 1150 organizasyon gerçekleştirdiklerini belirti. İl de gerçekleştirilen bu organizasyonlardan bir diğerinin de 60’ar kişilik gruplar halinde ayrı ayrı ‘Girişimcilik’ kursları düzlediklerini vurgulayan İnanç, geçtiğimiz günlerde ikincisinin tamamladığın bu kursları başarıyla bitiren 54 kursiyere bugün sertifika verdiklerini dile getirdi. Kentte bulunan bir otelde düzenlenen toplantıya gençlik hizmetleri müdürleri ve çok sayıda gençlik merkezleri üyeleri katıldı. Toplantı, başarılı kursiyerlere verilen girişimcilik belgeleri ile son buldu.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim