İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediyesi Bekir Kaya’nın yerine başkan vekili olarak atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan, dün belediye binası çalışanları ve daire başkanları ile bir araya geldi. Taşyapan toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

İçişleri Bakanlığınca Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Van Valisi İbrahim Taşyapan belediye binası çalışanları ve daire başkanları ile bir araya geldi. Taşyapan toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Taşyapan il olarak şunları söyledi: “İçişleri Bakanlığımızın 16.11.2016 tarihli kararıyla Van Büyükşehir Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması nedeniyle, büyükşehir belediye başkan vekili olarak Van olmam dolayısıyla ben görevlendirilmiş bulunuyorum. Bugün burada belediye binası başkanlık katında yer alan çalışma arkadaşlarıyla bir araya geldik. Daire başkanı arkadaşlarımız ile görüşmeler yaptık. Belediyemizin durumu ve yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler aldım.” Dedi.

 

TAŞYAPAN: GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ

Belediyelerin kamu kaynakları ile hizmet verdiğine dikkat çeken Taşyapan, “Belediye teşkilatları bildiğiniz gibi büyük oranda kamu kaynaklarını kullanarak hizmet üreten kuruluşlardır. Belediyenin hizmetleri yaygın hizmetlerdir. Bu görevleri bizim dönemizde de en iyi şekilde yürütmenin gayreti içinde olacağız. Belediyeleri insanımızın, milletimizin daha rahatça geldiği, rahatça hizmet aldığı ve güler yüzle karşılandığı yerler olarak kullanacağız. Burada devletine milletine bağlı işinin başında olan ve ekmeğini kazanıp kendi kazancı ile yaşayan belediye çalışanlarımızla bu işleri yürüteceğiz ve onların tecrübelerinden de faydalanacağız.”

 

“GÜZEL BİR ŞEHİR ÜRETMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

En önemli görevlerinin belediyeye aktarılan paraları hizmete dönüştürmek olduğunu ifade eden Taşyapan, “Belediyemiz aktarılan paraların bir kuruşu boşa gitmeden insanımıza ve Vanlılarımıza hizmet olarak dönmesi gayreti içinde olacağız. Bunu yapmak en önemli görevimiz ve biz bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağız. 2014 yılında büyükşehir olan belediye ilin bütün mülkü sınırlarına hizmet götürmek zorundadır. Buradaki bütün hizmetleri yürüteceğiz. Bunların yollarını arayacağız. Gerekirse ilave kaynaklar bulacağız ve insanlarımıza güzel bir şehir kazandıracağız. Ulaşımıyla, yaşanabilir mekanlarıyla, sosyal mekanlarıyla, dinlenme alanlarıyla ve insanlarımızın ihtiyaç duyacağı diğer alanlarla güzel bir şehir üretmeye çalışacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

“KAYNAKLARI HALKIMIZ İÇİN KULLANACAĞIZ”

Diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışacaklarını ifade eden Taşyapan şöyle devam etti: “Kaynaklarımızı halkımız için kullanacağız. Bu konuda tutumumuz nettir. Bu tutum içerisinde olanlar ile birlikte çalışamayız. O şekilde çalışanları belediye içerisinde barındırmamız da mümkün değil. Burada olduğumuz süre içinde gerekli sorumluluğumuzu yerine getirmenin gayreti içinde olacağız. Kamu kaynakları bütün vatandaşlarımızın vergileri ile oluşan kaynaklardır. Bu kaynaklarda 79 milyon insanın hakkı vardır. O hakkı hizmete dönüştürmediğimiz sürece, yerine getirmemiş ve o hakkı ödeyememiş oluruz. Bu yüzden o hakkı lüzumsuz, devlete ve millete sıkıntı verecek yerlere sevk edemeyiz. Onları ancak hizmete dönüştürebiliriz. Bunun da gayreti içinde olacak ve bunu her zamanda göz önünde bulunduracağız. Hükümetimizin desteği ile burada iyi işler çıkaracağız.”

 

TAŞYAPAN: DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR

Belediyede çalışan tüm teşkilatları tanıdıktan sonra gerekli tasarrufların yapılacağına dikkat çeken Taşyapan, “Bütün Vanlı hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum. Onları burada huzurlu bir kentte yaşamalarını canı gönülden arzu ediyorum. Bunu da yerine getirmek için hem merkezi idare hem de yerel yönetimler olarak gayreti içinde olacağız. Bizim dışımızda Van’da 13 belediye daha var. Bu belediyelerle de daha iyi iş birliği içinde olacağız. Daha iyi hizmet vermeleri için çalışacağız. İnşallah güzel bir şehir bırakmak en büyük arzumuzdur. Tüm teşkilatlarımızı tanıdıktan sonra gerekli tasarruflarda bulunabiliriz. Buradaki görevler nihayetinde hizmet için bulunan görevlerdir. Hizmet gerekliliği gerektiği taktirde bu değişiklikleri yaparız. Burada önemli olan hizmetin daha iyi verilmesidir. Değişiklikler yapılabilir. Bu değişiklikler yapıldığı zaman da kamuoyu ile paylaşacağız.” Dedi.

 

“ÖNCELİĞİMİZ HALKIN TALEPLERİ OLACAK”

Yapacakları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Taşyapan son olarak şunları dile getirdi: “Vatandaşımızın öncelikleri bizim de önceliklerimiz olacak. Tabi ki bu kentin bir takım öncelikle mutlaka vardır. Onu gerekli istişareler ile ortaya çıkardıktan sonra bizde buna öncelik kararı getirirsek ilk olarak bu önceliklerden başlayacağız. Ancak biliyorsunuz ki belediyenin önceliklerinde olmazsa olmazlar vardır. O hizmetler şu anda önceliklerimizdir. Kış ayı gelmektedir, bizim ilk önceliğimiz budur. Kışın vatandaşlarımızın mevsim şartlarından kötü etkilenmemesi içinde her türlü tedbiri alarak bu hizmeti kesintisiz sunmamız lazım. Kış dönemi iyi geçirdikten sonra bahara yeni işlerimize, yeni projelerimize imkanlarımız ölçüsünde neler yapabiliyorsak onları gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğiz. Bunları da sizlerle paylaşacağız.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / HAKAN İZGİ

Editör: TE Bilisim